Zakelijke moodboard maken over jezelf online

september 8, 2020

Een moodboard maken

Zakelijke moodboard maken over jezelf online.. In de online opleiding tot VA kreeg ik de volgende opdracht:

‘Deze opdracht is persoonlijk en voor jou van grote waarde. Je gaat namelijk jouw eigen Moodboard maken om je dromen vorm te geven.’

Wait what? Een moodboard maken? Dat kan ik toch helemaal niet? Hoe moet dat dan en waar moet ik beginnen?

Dat was het eerste wat er in mijn hoofd op kwam.. Lekker positief, I know, ik leer ook nog elke dag 😉 De opdracht was als volgt:

Hoe maak je dit Moodboard

Duik diep bij jezelf naar binnen en ga op zoek naar jouw wensen, dromen en ideeën voor de toekomst. Durf te dromen, groots te denken en visualiseer dit op je Moodboard. Wat wil je binnen 5 jaar voor jezelf, je relaties en je bedrijf. Alles wat je aandacht geeft groeit! Pak een A3 of A2 en deel dit van links naar rechts in 3 gelijke vlakken. Het 1e vak staat voor jezelf, het 2e vak staat voor je gezin/naasten, het 3 vak staat voor je bedrijf. Wanneer je dit op een plek hangt, waar je het regelmatig ziet, zal je zien dat het je echt stimuleert!

Zakelijke moodboard maken over jezelf online

Okay Jes, rij even over die 100 beren heen die je nu op de weg ziet en pak jouw positieve mindset erbij. Ik pak een stapel folders, tijdschriften, een schaar en een groot stuk wit papier. Let’s go!

En dan.. Waar moet je beginnen? Ik had eerst ook geen idee en kan je vertellen dat ik ondertussen een stuk of 10 (!) moodboard heb gemaakt 😉

Een moodboard maken over jezelf online (of offline)

Tip: knip van alles uit wat jou aanspreekt.. Of sla online plaatjes op en zet deze in een map.

Al is dat een fles wijn en een pizza (herkenbaar), want je moet ergens beginnen. Ik ging op zoek naar quotes die me aanspraken, zowel zakelijk als privé. Naar plaatjes die mij rust geven of juist de passie tot werken aanwakkert. Uiteindelijk lag mijn hele tafel vol met uitgeknipte plaatjes en wilde ik orde scheppen.

Ik had het stuk papier in 3 vlakken opgedeeld: Mijzelf, Relatie/Gezin en Mijn Business.

Vak 1: Mijzelf.

Persoonlijk gaat mijn 1e vak ‘Mijzelf’ vooral over het rust vinden en creatief bezig zijn. Plaatjes van Yoga, mindfulness, de zon, schilderen, wierook en een gezellige huiskamer. Daarnaast de woorden: ‘Nieuw, sfeer, ontdekken, adem en energie’.

Dit kan ook best confronterend zijn, want vaak weten mensen alles heel goed in te vullen voor een ander, maar voor jezelf is dit lastig. Wie ben jij, waar hou je van en vooral: wat vind jij belangrijk in het leven. Zie dit ook als een persoonlijke groei, baal er niet van als je dit (nog) niet weet en geef het tijd. Wees bewust dat je hier dus nog wat meer aandacht aan mag geven en jezelf mag leren kennen!

Momenteel vind ik het erg belangrijk en waardevol om tijd voor mezelf in te plannen en rust op te zoeken. Dit doe ik door de natuur op te zoeken of door yoga en mindfulness. Ook wandel ik veel en activeer mijn creatieve kant steeds meer. Het plaatje viel als snel in elkaar en ik was tevreden met het eerste vak.

Vak 2: Relatie/gezin.

Wat vind ik belangrijk in mijn relatie en stiekem ook denkend aan een gezin in de toekomst. Plaatjes van een zonnig oord, een spa, juichende kinderen voor een camper, een spaarpot, koffie en een net getrouwd stel kwam in dit vak terecht. Samen met de woorden: ‘Happy Home, rijkdom, liefdevol, sereen, gezond en eten’.

Ik zie mijn toekomst rooskleurig in met mijn lieve vriend waar ik hopelijk (ooit) mee ga trouwen en in de toekomst kinderen mee mag krijgen. Financieel zou ik gezond willen worden als eigen ondernemer. Ook hierin is balans belangrijk, maar je wil toch liever niet elke euro om hoeven te draaien.

Vakantie, eten, genieten, dagje sauna, dat staat voor mij echt voor ultiem genieten samen. Tijd voor elkaar in je relatie is belangrijk, dan is er ook ruimte voor communicatie en samen genieten.

Vak 3: Mijn business.

Dit vak vind ik het moeilijkst! Want toen ik dit moodboard ging maken had ik net pas bedacht dat ik als ZZP’er ging beginnen en de opleiding tot VA ging doen. Dus hoe zie ik mijn business zag, vond ik nog heel ver weg voelen.

Desalniettemin (prachtig woord), wil ik mijn moodboard toch afmaken en is het al leuk om over een jaar terug te kijken wat ik toen voor me zag en wat daar wel/niet van is uitgekomen. Plaatjes van een vrolijke vrouw op het strand, vogels vliegen in de zon, een huis van blokken en een handtas met centen. Met de woorden: ‘Dagboek Jess, uniek, eerlijk, energie, dromen, goed geregeld, focus, vrijheid, inspirerend, groei en geloof.’ Dat zijn best stevige woorden als ik dit zo terug lees, maar sta hier 100% achter!

Zie hier mijn 1e moodboard:

Het maken van een moodboard heeft me wel aan het denken gezet, in positieve zin..

Hoeveel uur wil ik werken, welke werkzaamheden wil ik uitvoeren en vooral: waar word IK nou echt gelukkig van?

Fulltime werken..

Zelf heb ik ruim 10 jaar in de media gewerkt en TV gaat 24/7 door dus een werkweek van 60-80 uur was redelijk normaal. Elke avond nog even wat afmaken, elk weekend bereikbaar.. Nou vind ik het niet erg als dit zo blijft, want dat hoort ook bij ondernemen. Het voelt alleen zoveel beter nu ik zoveel tijd en energie in MIJN business kan gaan stoppen!

Klinkt het te mooi om waar te zijn? JA! Is het mogelijk JA!

Waar word ik gelukkig van?

Bloggen lijkt mij erg leuk, ik wil hierin eerlijk, inspirerend en uniek zijn en hoop dat mensen behoefte hebben te lezen wat ik te vertellen had.

Ik heb schrijven altijd fijn gevonden, communicatief ben ik best sterk, totdat het over mezelf of mijn gevoelens gaat. Ik heb het altijd moeilijk gevonden om hierover te praten en vind het nog steeds lastig om dit te bespreken met mensen die dicht bij me staan. Wel heb ik het schrijven altijd fijn gevonden, zo kan ik ook achter mijn gevoelens komen en leer ik mezelf beter kennen.

Door het proces van in dienstverband naar zelfstandig ondernemer op te schrijven, merk ik dat het voor mezelf een stuk overzichtelijker wordt en ik het prettig vindt na een tijd mijn eigen blogs terug te lezen zodat ik kan zien hoe ik er toen in stond en hoe ik er nu in sta. Je staat gek te kijken hoe snel dat verandert! Hoe tof is het dan als je anderen hiermee kunt helpen of inspireren. Want je hoeft het wiel niet helemaal zelf uit te vinden, als een ander dat (deels) ook al gedaan heeft.

Ik wil in mijn zakelijke leven een gezonde balans vinden tussen mijn energie en focus. Ik wil graag geloven in mezelf en groei zien in mijn zakelijke toekomst. Verder wil ik alles goed geregeld hebben, droom ik ervan om financieel onafhankelijk te zijn en daarin de vrijheid krijgen die ik nooit eerder heb gehad.

Ik hoop dat dit jou ook inspireert om een moodboard te maken!

Ook al is het uit jouw comfort zone, daag ik jou toch uit om deze te maken. Het is altijd goed om hier naar te kijken en te realiseren hoe jij jouw situatie ziet en of dit ook klopt met de realiteit of dat er veranderingen mogen plaatsvinden.

Succes! 

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Instagram