Zakelijke fotoshoot als ondernemer

november 19, 2020

Zakelijke fotoshoot

Vandaag de dag is het echt een must voor elke ondernemer om online zichtbaar te zijn. Een zakelijke fotoshoot is daarbij onmisbaar!

Daarom plan ik regelmatig een fotoshoot voor mooie visuele content. Dit gebruik ik voor o.a. mijn website, blogs en social media. Voordat je foto’s gaat of laat maken, is het handig om een paar ideeën op papier te zetten:

  • Welke props wil ik op de foto zetten (zoals telefoon/laptop/notitieblok)
  • Welke kleuren wil ik terug laten komen, denk aan huisstijl (in kleding/props/accessoires)
  • Welke stijl wil ik vastleggen van mezelf (zakelijk/streng of juist persoonlijk/lachend)
  • Wil ik zowel sfeerfoto’s van diverse zakelijke props maken als foto’s van mezelf aan het werk?

Ik heb zelf het geluk dat mijn vriend naast zijn fulltime baan als leraar ook fotografeert

en ik met hem van te voren kon brainstormen over ideeën en locaties.

Zakelijke fotoshoot

Zaterdagochtend om half 9 zaten we op de fiets naar het centrum van Hilversum,

ik volledig in de make-up met 2 andere outfits en props in mijn handtas en mijn vriend zijn fototoestel met verschillende lenzen op zak. We zijn wat rond gaan fietsen en kwamen bij ons favoriete koffie/lunch tent Mout in Hilversum en daar viel de zon heel mooi naar binnen. Ook was het nog vroeg, dus niet zo druk binnen. (Ja, dit was nog in de tijd dat de horeca open was)

We zijn naar binnen gegaan, een kop koffie besteld en gevraagd of we wat foto’s mochten maken als we de andere gasten en personeel niet in de weg zaten en dit was goed.

We hebben nog geen uur foto’s gemaakt,

ik heb 3 verschillende outfits aan gehad en Rick heeft ruim 100 foto’s gemaakt!

We hadden de smaak te pakken, dus zijn naar huis gefietst en door gegaan. Foto’s gemaakt dat ik thuis aan tafel achter mijn laptop zat te typen, een videocall had en een telefoongesprek voerde. Daarna op de bank met een notitieblok op de bank met andere props en accessoires en natuurlijk een andere kleding outfit.

Snel nog een keer omkleden en een andere kant van de tafel gepakt waar ik weer ‘aan het werk’ ging.

We zijn samen door de gemaakte foto’s gelopen en ik zag snel wat wel en wat niet werkte. Te streng kijken geeft mij een kille, harde uitdrukking, maar te enthousiast lachen wordt snel nep. Hierin baart oefening kunst, maak veel foto’s en kijk vooral de foto’s terug en kijk goed wat werkt. Soms raak je even uit de ‘flow’ en hielp het mij om echt aan leuke herinneringen te denken waardoor ik meteen een echte smile op mijn gezicht kreeg.

Vraag hierin ook anderen om hun mening en laat ze de gemaakte foto’s zien. Wat vinden ze een fijne sfeer, maar toch zakelijk en wat werkt niet. En vooral wat vinden ze bij jou passen.

Ik begrijp dat niet iedereen de luxe heeft om samen te wonen met een (knappe) fotograaf,

echter kan het ook werken om met een mobiel foto’s te (laten) maken om in ieder geval een stijl te verzinnen. Welke kleding werkt wel/niet, welke kleur werkt wel/niet, welke stijl werkt wel/niet.

Ik raad je wel aan om in ieder geval voor je website, LinkedIn profielfoto en Social Media enkele professionele foto’s te laten maken. Vooral omdat dit de eerste indruk zal zijn wat een klant van jou krijgt als hij/zij jou opzoekt.

Bezoek https://rickdejongh.nl/ voor inspiratie en/of informatie!

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Facebook en Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?