Werken als Virtual assistant

maart 12, 2021

Werken als Virtual assistant

Het is alweer 6(!) maanden dat ik aan het ondernemen ben en wat is dit een geweldige reis! Werken als Virtual assistant is echt op mijn lijf geschreven.. Elke dag leer ik wat nieuws en had een half jaar geleden nooit verwacht dat ik sta waar ik nu sta en ben waanzinnig trots op mezelf (jup, dat durf ik te zeggen!)

Virtual assistant Nederland

Ik spreek regelmatig virtual assistants (in the making) en ik zie dat er waanzinnig veel virtual assistants in Nederland bij komen. Helaas worden er door deze gekke tijden in corona veel mensen ontslagen of staan mensen stil bij waar ze nu staan in het leven en wat er nou echt belangrijk is.. Ik geef toe, dat had ik afgelopen zomer en daarom heb ik de knoop doorgehakt om voor mezelf te starten, want als je het nu niet doet, wanneer dan wel??

Begin 2020 was een virtual assistant in Nederland nog bijna onbekend voor de meeste mensen en nu is het ‘het beroep van de toekomst’! Gaaf toch!

Virtual assistant gezocht

Los van dat ik veel VA’s in Spe spreek, mag ik ook veel collega ondernemers leren kennen. En bijna iedereen zoekt een virtual assistant, vaak weten ze het geeneens 😉 ik vind dit waanzinnig mooi en hoop dat jij ook durft te investeren in jouw bedrijf en taken uit handen ‘durft’ te geven waar je zelf geen tijd/energie voor hebt. En mocht dit niet het geval zijn, durf te investeren in een virtual assistant die jouw onderneming next level brengt en helpt bij de groei die jij zo graag zou willen! LET’S GO!!

Virtueel assistent tarieven

Ja, klinkt allemaal leuk en aardig maar hoeveel kost da? Gelukkig krijg ik die vraag bijna nooit, omdat ik met ondernemers praat die graag willen groeien en een echte ondernemers mindset hebben. Deze ondernemers zien de meerwaarde van de investering en als je het goed aanpakt, dan zorgt een topper van een VA ervoor dat jouw onderneming groeit en jij dus meer inkomen gaat genereren. YES, het levert je dus zeker geld op! Onthou dat je betaald voor een expert, als jij iemand inhuurt om een killer website te laten bouwen verwacht je ook niet dat je voor 20,- klaar bent.

Virtual assistant ervaringen

Ik vind het geweldig dat er zoveel virtual assistants bij gekomen zijn de afgelopen tijd en hoop dat deze groei nog even doorgaat! Niemand is hetzelfde en omdat iedereen een andere achtergrond en ervaring heeft, biedt elke VA een ander pakket en specialisme aan. Werken als Virtual assistant is de toekomst!

GO VA’s! Ik ben waanzinnig trots op jullie allemaal en zie absoluut geen concurrentie, laten we met elkaar het VA-schap NOG groter maken in Nederland en elkaar helpen waar nodig.

Virtual assistant inhuren

Zo besteed ik ook werk uit aan een VA. Whut? Ja, zeker.. Waarom zou ik als werken als Virtual assistant en mijn klanten adviseren om werkzaamheden uit handen te geven waar ze geen energie van krijgen en dit zelf niet hanteren? Beetje gek toch? Ik vind het bijvoorbeeld enorm leuk om vragen van mijn klanten uit te zoeken, maar weet ook heel goed waar mijn expertise ligt en waar niet. Dan geef ik ook eerlijk toe en vertel mijn klant dat ik het tof vind dat ze dit uit handen willen geven, maar dat dit niet mijn specialiteit is. MAAR… (komtie) Ik kan wel een collega VA inschakelen die hier verstand van heeft. Zo hou jij (de klant) mij als contactpersoon en leveren wij (als VA’s) de beste kwaliteit.

Ik heb ondertussen zo’n gigantisch netwerk van virtual assistants om me heen opgebouwd dat ik vrijwel op elke vraag een ‘antwoord’ heb. Mocht ik dat niet hebben, knal ik een post op een community en heb ik binnen no time 50 mails in mijn inbox. Chill toch?

Virtueel professional

Ik merk wel dat er nog een ’taboe’ rondom het woord virtual assistant hangt. Het word ‘assistent’ zit erin en daarom worden VA’s toch nog regelmatig weggezet als iemand die ‘alleen maar back-office doet of de telefoon opneemt’.. Begrijp me niet verkeerd, dit doen sommige VA’s ook en dat is helemaal top! Maar vandaag de dag zijn er zo waanzinnig veel Virtueel Professionals die zoveel meer doen dan dat!

Denk aan SEO teksten schrijven, social media support, teksten schrijven voor websites, online zichtbaarheid vergroten, websites maken, marketing uitbesteden, maar ook het uitbesteden van sales en acquisitie. Wat jij ook maar uit handen wilt geven en virtueel kan gebeuren, op welk niveau dan ook.

JessWorks

Bij het starten van mijn onderneming heb ik eigenlijk alles aangepakt wat op mijn pad kwam, omdat ik het leuk vond om werkende wijs uit te zoeken wat ik leuk vond en wat bij JessWorks past. Nu is dat anders.. Nu kan ik je vertellen dat ik mijn focus heb op online zichtbaarheid. Vandaag de dag is het waanzinnig belangrijk als ondernemer om online zichtbaar te zijn.

Los daarvan werk ik alleen nog maar met leuke ondernemers 😉 Waarmee ik een klik heb en waarmee ik goed kan schakelen. Die openstaan voor groei en het aandurven een nieuwe manier te proberen. Uit je comfort zone te stappen!

Wat is online zichtbaarheid?

Goeie vraag! Dit houdt eigenlijk alles in wat jij online kan inzetten voor jouw onderneming. Dit is dus meer dan social media, al is dit wel een groot onderdeel van online zichtbaarheid. Denk ook aan een kick-ass website met de juiste website teksten, maar denk ook aan SEO en de juiste zoekwoorden in jouw blogs zodat je beter in Google gevonden wordt. Ook het (slim) inzetten van bijvoorbeeld een nieuwsbrief door middel van een automatisering werkt ook heel goed! Zo kan jij heel gericht jouw potentiële klanten aanspreken en hierop inspelen.

Zelf werk ik voor dit laatste erg graag met MailBlue, wist je dat er een koppeling gemaakt kan worden tussen jouw (WordPress) website en MailBlue systeem? Door een API key in te vullen, kan je MailBlue zo inrichten dat de bezoekers op jouw website heel gericht een mailing krijgen als ze ergens op klikken of iets aanschaffen.

Dat brengt me op mijn laatste punt, ik ben GEK op automatiseringen! Alles wat ik maar kan automatiseren voor mijn onderneming en die van mijn klanten doe ik.. Denk daarbij aan het inzetten van alle tools die Google (gratis) aanbiedt zoals Google Analytics en Google mijn Bedrijf maar dus ook koppelingen die gemaakt kunnen worden tussen jouw website/social media enzovoort..

Werkzaamheden uitbesteden

Wil jij groeien? Werkzaamheden uitbesteden omdat je geen zin of tijd hebt of belangrijker nog: geen energie krijgt van die werkzaamheden? Of denk je al een tijd dat er NU echt iets moet gebeuren in jouw onderneming? Je wilt groeien, maar het lukt niet alleen?

Laten we dan virtueel meeten. Ik vind het leuk om vrijblijvend kennis te maken met je en jouw zakelijke reis te horen. Stuur een mail naar info@jessworks.nl en dan spreek ik je snel!

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Facebook en Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn