Website optimaliseren

januari 31, 2021

Optimaliseren van jouw website

Je kunt verschillende (gratis) tools gebruiken om jouw website te optimaliseren. Deze tools zijn ontzettend handig, omdat het je veel tijd kan besparen en je snel inzicht hebt in jouw score.

Website optimaliseren

Ik deze blog lees je tools en tips hoe je jouw website optimaal kunt optimaliseren..

Google biedt de volgende tools gratis aan:

Google Analytics

In deze gratis tool krijg je inzicht in het verkeer op jouw website. Waar komen jouw klanten vandaan en welke pagina’s bezoeken zij? En vooral: op welke pagina wordt de site verlaten? Als je dit weet, kan je hier weer op inspelen en jouw website hierop aanpassen.

Door het gebruiken van deze tool kan je heel goed het gedrag van jouw bezoekers volgen.

Google Mijn Bedrijf

Communiceer kosteloos met jouw klanten via Google! Om de concurrentie met landelijke bedrijven te verkleinen, is Google Mijn Bedrijf ideaal om te gebruiken. Je kunt jouw bedrijf aanmelden zodat je zichtbaarheid vergroot en je lokaal sneller gevonden wordt.

Google Search Consule

Google Search Consule is een gratis tool van Google. Hiermee kan je als website eigenaar/beheerder de aanwezigheid van jouw website in de zoekresultaten in Google bijhouden en controleren.

Succes met het inzetten van deze handige, gratis tools en optimaliseer zo jouw website! Houdt mijn social media in de gaten voor meer tips over online zichtbaarheid!

Extra tip:

Mobile friendly

Je kunt simpel checken of jouw website mobile friendly is, oftewel: of jouw website snel en goed werkt op mobiele apparaten.

Dit kan je snel checken via Google > Mobile Friendly en daar typ je jouw URL in van jouw website. Klik op ‘uitvoeren’ en Google laat jou weten hoe geschikt jouw website is voor mobiel apparaten. Als je het goed hebt gedaan, krijg je het volgende te zien:

Website optimaliseren uitbesteden

De online zichtbaarheid voor jouw onderneming uitbesteden. Mocht je hier helemaal geen zin/tijd/energie voor hebben, kan ik je zeker hierbij helpen of het zelfs uit handen nemen. Denk aan een bovenstaande installeren voor jouw website en/of optimaliseren. Denk ook aan een brainstormsessie om jouw social media content te verzinnen, (SEO)teksten schrijven voor jouw social media en/of het inplannen van de berichten zodat jij maximaal online zichtbaar bent!

Mocht je willen weten wat dit verder inhoudt of vrijblijvend een kennismakingsgesprek of prijsindicatie willen opvragen: stuur een mail naar info@jessworks.nl en dan spreek ik je snel!

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Facebook en Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?

Meer tips? Lees dan snel verder in mijn andere blogs..