Wat is een Virtual Assistant?

november 23, 2020

Wat is een Virtual Assistant?

Een Virtual Assistant is letterlijk een virtuele assistent. Ook wel een VA afgekort.

Wat is een Virtual Assistant?

Een VA helpt jou vanaf een eigen kantoor of locatie, er is dus geen werkplek of computer nodig. Op afstand ondersteunt een VA andere ondernemers en/of bedrijven. Je kunt wel alles zelf doen, maar waar haal je de tijd vandaan? Met een VA kun je opschalen zonder risico’s.

Een virtueel assistent is een online professional die als zelfstandig ondernemer op afstand vanuit eigen kantoor of locatie andere ondernemers op virtuele wijze ondersteunt. Een VA neemt dé taken uit handen waar ondernemers geen tijd of energie voor hebben.

Een VA wordt ingehuurd om ondernemers te ontlasten en bij te staan in het werk wat moet gebeuren. Hierdoor kunnen ondernemers zich beter focussen op het werk wat ze het allerliefste doen. Daar wordt uiteindelijk het geld mee verdiend en groei gerealiseerd. Maar een VA heeft niet alleen een ondersteunende rol. Een VA denkt ook als sparringpartner met de ondernemer mee, ziet en grijpt nieuwe kansen om de omzet te verhogen en het bedrijf te laten groeien.

Wanneer kies je voor een VA?

Veel bedrijven en ondernemers werken al met een VA en er blijft steeds meer vraag naar komen. Het staat zelfs in de Beroepengids als Beroep van de toekomst. Zorg dus dat je NU al een goede VA hebt, zodat ook jouw bedrijf voorbereid is op de toekomst.

Heb jij structureel tijd te kort, merk jij een beperking in de groei van jouw bedrijf, heb jij weinig tijd voor jouw core business of geen goede balans in werk/privé?

Wil jij dat er werkzaamheden van je worden overgenomen die jou tijd en energie kosten? Wil jij meer rust? Ben jij op zoek naar een sparringpartner die met jou meedenkt?

Dan heb jij een VA nodig!

Waarom een VA inhuren ipv iemand in dienst nemen?

Je bespaart jouw onderneming personeelskosten. Een VA heeft geen kantoor, laptop en andere onkosten nodig. Je betaalt simpelweg alleen voor de taken die je uit handen wilt geven.

Je bepaalt zelf hoeveel uur je afneemt. Je betaalt niet tijdens ziekte, vakantie of afwezigheid. Je betaalt niet voor pensioen, vakantiegeld en een 13e maand.

Je hoeft geen werkplek in te richten en alles gebeurt digitaal.

Hoe bespaar ik geld door het inzetten van een VA?

Kijk op de eerste plaats naar het beschikbare budget voor het inschakelen van een Virtual Assistant. Hoeveel kun en wil jij besteden aan een ervaren Virtuele Assistent?

Kijk vervolgens ook zeker naar wat het je oplevert. Hoeveel tijd bespaar jij als er een Virtual Assistant wordt ingeschakeld en hoeveel kun jij extra verdienen in deze tijd?

Plan tot slot een prijskaartje aan de extra vrije tijd die je krijgt en maak er een rekensom van. Zo ontdekken de meeste ondernemers dat een VA niets kost, maar juist geld oplevert. In veel gevallen verdubbelt de omzet van onze klanten. Vele handen maken licht werk!

De tijd die jij nu bespaart kun je gebruiken voor de werkzaamheden die jou plezier en geld opleveren.

Wat is de werkwijze van JessWorks als VA?

Om elkaar te leren kennen kunnen we met een specifieke opdracht of taak starten en hier een aantal uren voor afspreken met elkaar. Je kunt JessWorks per uur of per dag(deel) in zetten of structureel voor een dag of week per maand.

Stap 1. We plannen een vrijblijvende kennismaking in. Virtueel of live op locatie.

Ik ben erg benieuwd naar wat je doet en hoe je werkt! We kunnen samen kijken naar de behoeften voor jouw bedrijf en welke oplossingen er zijn om jou verder te helpen.

Stap 2. Als de klik er van beiden kanten is en er zijn mogelijkheden om jou bij te staan, dan doe ik graag een vrijblijvend financieel voorstel.

Ik ben vanaf een paar uur per week inzetbaar voor jou, bijvoorbeeld structureel in de vorm van een maandpakket. Jij bepaalt hoeveel uren je nodig hebt en mij inzet.

Stap 3. Zijn we er samen uit? Dan stuur ik jou een overeenkomst. Deze is per maand opzegbaar en samen in overleg kunnen we naar de uren en invulling hiervan kijken.

Kom je niet door jouw TO DO lijst en ben je te veel bezig met randzaken ipv ondernemen?

Vliegen jouw werkdagen ook voorbij en zitten er te weinig uren in de dag?

Zou jij graag einde dag de computer uit willen doen en 100% genieten van jouw welverdiende vrije avond?

Als je jezelf hierin herkent en behoefte hebt aan verandering, is het tijd om over een virtueel assistent na te gaan denken.

Download nu GRATIS mijn folder met alle informatie <KLIK HIER> om te kijken wat ik voor jou kan betekenen, wat het inhoudt en plan vrijblijvend een virtueel kop koffie met me in.

Dan hoop ik je snel te spreken????

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Facebook en Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?