Waarom vrouwelijke ondernemers een podcast moeten hebben!

december 1, 2023

Heb je er ooit aan gedacht om een ​​podcast te starten? Misschien denk je dat het te ingewikkeld is, maar laat me je vertellen waarom het eigenlijk heel slim en belangrijk kan zijn.

  1. Praat met je publiek: Met een podcast kun je echt praten met mensen. Het is als een gezellig gesprek, maar dan via de luidsprekers van hun telefoon. Dit helpt je om echte verbindingen te maken en mensen te laten zien wie je echt bent.
  2. Laat je kennis zien: Weet je veel over iets? Misschien ben je een expert in iets waar anderen graag meer over willen weten. Met een podcast kun je die kennis delen en laten zien dat je echt slim bent op dat gebied.
  3. Meer mensen bereiken: Een podcast kan door heel veel mensen beluisterd worden. Mensen over de hele wereld kunnen ernaar luisteren. Dat betekent dat je een veel groter publiek kunt bereiken dan alleen je vrienden op social media.
  4. Nieuwe manier van vertellen: Het is een leuke afwisseling van al die geschreven berichten op sociale media. Mensen vinden het leuk om naar podcasts te luisteren tijdens het wandelen, schoonmaken of autorijden. Dus je bereikt ze op plekken waar ze normaal geen tijd hebben om te lezen.
  5. Sterkere band met klanten: Als je al klanten hebt, kan een podcast helpen om een betere band met hen op te bouwen. Ze kunnen meer over jou en je bedrijf te weten komen, waardoor ze loyaler worden en misschien zelfs anderen over je vertellen.

Dus, waarom zou je geen podcast beginnen? Het is een leuke manier om jezelf te laten horen, je kennis te delen en nieuwe mensen te bereiken. Het is makkelijker dan je denkt, dus waar wacht je nog op? Pak die microfoon en begin met praten!

Je kunt jouw podcast opnemen op verschillende manieren. In de Business Flow Academy laat ik je stap voor stap verschillende manieren zien hoe je jouw podcast kunt opnemen, van low budget tot high-end. Kies de manier die nu het beste bij jouw stijl en budget past! Hierbij alvast een tip om te starten met jouw eigen podcast:

Apparatuur low budget

Apparatuur high-end