Waarom video cruciaal is voor vrouwelijke online ondernemers

januari 2, 2024

Als je serieus bent over het laten groeien van je online bedrijf, is het tijd om te praten over het belang van video. Misschien heb je er al aan gedacht, maar heb je nog niet de sprong gewaagd. Nou, laat me je vertellen waarom het hoog tijd is om die camera te omarmen en jezelf online zichtbaar te maken.

  1. Verbinding maken met je doelgroep: Video stelt je in staat om een echte verbinding te maken met je publiek. Door je gezicht te laten zien en je stem te laten horen, kunnen mensen jou echt leren kennen en vertrouwen opbouwen. Dit is vooral belangrijk voor vrouwelijke ondernemers, omdat het je de kans geeft om je authenticiteit en expertise te tonen.
  2. Betere zichtbaarheid op sociale media: In een wereld waar sociale media de boventoon voert, is video de koningin van de content. Platforms zoals Instagram, Facebook en TikTok geven video’s vaak voorrang in hun algoritmen, wat betekent dat je meer mensen kunt bereiken door video’s te delen. Door regelmatig video-inhoud te posten, vergroot je je zichtbaarheid en trek je meer potentiële klanten aan.
  3. Verhoogde betrokkenheid en deelbaarheid: Mensen zijn meer geneigd om video’s te bekijken, leuk te vinden, te delen en erop te reageren dan andere vormen van content. Dus, als je wilt dat je boodschap wordt gehoord en verspreid, is video de weg vooruit. Het delen van waardevolle informatie en inspirerende verhalen via video kan een enorme impact hebben op je publiek en je bereik vergroten.
  4. Verbeterde SEO en vindbaarheid: Video’s kunnen ook een krachtig hulpmiddel zijn om je website hoger te laten ranken in zoekmachines. Google houdt van video’s en geeft vaak voorrang aan video-inhoud in de zoekresultaten. Door relevante video’s op je website te plaatsen en deze te optimaliseren voor zoekwoorden, kun je meer organisch verkeer aantrekken en je online zichtbaarheid vergroten.

Kortom, als vrouwelijke ondernemer is het essentieel om online zichtbaar te zijn, en video is een van de meest effectieve manieren om dit te bereiken. Dus pak die camera, wees authentiek, deel je verhaal en laat de wereld zien wat je te bieden hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het is tijd om je moment in de schijnwerpers te pakken!

In mijn online Academy in de Business Flow Academy neem ik je mee achter de schermen bij mijn video opnames. Ik geef je tips hoe jij jouw opnames kunt voorbereiden, opnemen en waar je over na moet denken bij de opnames.

Het is zeker mogelijk om alleen met het daglicht en je mobiel aan de slag te gaan met de opnames van jouw video’s. Mocht je als een PRO aan de slag willen gaan met jouw opnames, dan heb ik wat leuke tips voor je. Hier werk ik zelf mee voor de opnames: