Voordelen van het geven van een online Webinar / Masterclass voor Online Ondernemers

juni 19, 2023

Als online ondernemer wil je jouw kennis en expertise delen met jouw online netwerk. Een effectieve manier om dit te doen is door het geven van een online masterclass, oftewel een online webinar. Met de online webinar-tool WebinarGeek wordt het organiseren en hosten van een live en geautomatiseerde webinars een stuk eenvoudiger. In dit blog artikel vertel ik je de voordelen van het geven van zowel live als geautomatiseerde webinars met behulp van WebinarGeek.

 1. Live webinars: Interactie en betrokkenheid

Live webinars bieden een unieke gelegenheid om direct in contact te komen met je publiek. Hier zijn enkele voordelen die live webinars bieden:

 • Interactie: Tijdens een live webinar kunnen deelnemers vragen stellen, opmerkingen plaatsen en deelnemen aan polls en enquêtes. Dit creëert een interactieve omgeving waarin je direct kunt inspelen op de behoeften en vragen van je publiek.
 • Betrokkenheid: Door de real-time interactie voelen de deelnemers zich meer betrokken bij de inhoud en zijn ze geneigd actief deel te nemen aan de discussie. Dit kan resulteren in een hogere betrokkenheid en een versterkte relatie met je publiek. Daarnaast groei jij zelf als online ondernemer om jouw expert status te claimen en je word beter in het spreken voor publiek!
 • Feedback: Live webinars bieden waardevolle feedback mogelijkheden. Je kunt direct peilen wat de deelnemers van je masterclass vinden en hoe je je presentatie in de toekomst kunt verbeteren.
 1. Geautomatiseerde webinars: Flexibiliteit en schaalbaarheid

Geautomatiseerde webinars, ook bekend als “evergreen webinars”, bieden online ondernemers een aantal voordelen:

 • Flexibiliteit: Met geautomatiseerde webinars kun je je masterclass opnemen en vervolgens op elk gewenst moment en vanaf elke locatie afspelen. Dit geeft je de vrijheid om je content beschikbaar te maken voor een wereldwijd publiek, ongeacht tijdzones of planningen.
 • Schaalbaarheid: Het opzetten van geautomatiseerde webinars stelt je in staat om je masterclass te schalen en een groter publiek te bereiken zonder extra inspanningen. Je kunt je webinar keer op keer afspelen en profiteren van een continue stroom van potentiële klanten.
 • Tijdbesparing: In tegenstelling tot live webinars hoef je bij geautomatiseerde webinars niet telkens opnieuw tijd in te plannen voor presentaties. Dit bespaart je tijd die je kunt besteden aan andere belangrijke taken in je onderneming.

Let wel op dat je niet te snel start met het geven van automatische webinars. Geef er eerst een aantal live, wordt hier mega goed in en blijf elke maand een nieuwe live webinar geven om deze in te zetten als automated webinar.

 1. WebinarGeek: De perfecte tool voor online masterclasses

WebinarGeek is een online tool die is ontworpen om het geven van webinars zo eenvoudig en effectief mogelijk te maken. Het biedt functies zoals:

 • Interactieve mogelijkheden: WebinarGeek stelt je in staat om live vragen en polls te integreren in je presentatie, waardoor je een directe dialoog kunt aangaan met je publiek.
 • Opname en automatisering: Met WebinarGeek kun je je masterclass opnemen en geautomatiseerde webinars creëren die op elk gewenst moment kunnen worden afgespeeld.
 • Analyse en statistieken: Je krijgt gedetailleerde inzichten in de prestaties van je webinars, inclusief deelnemersaantallen, betrokkenheid en conversiepercentages. Dit helpt je om je strategie te optimaliseren en je resultaten te verbeteren. Ook als je advertenties hebt lopen op de aanmeldingen van jouw webinar, kun je heel goed zien welke aanmeldingen via welke link zijn binnen gekomen. Het is aan te raden op deze tool te koppelen met e-mailmarketing systeem MailBlue om daar jouw e-mailmarketing in te automatiseren.

Het geven van een online masterclass met behulp van WebinarGeek biedt online ondernemers onwijs veel voordelen. Met live webinars kun je direct contact maken en betrokkenheid creëren, terwijl geautomatiseerde webinars flexibiliteit, schaalbaarheid en tijdbesparing bieden. WebinarGeek als tool stelt je in staat om zowel live als geautomatiseerde webinars te hosten met interactieve functies en gedetailleerde analyse. Door gebruik te maken van deze krachtige tool kun je jouw kennis en expertise op een effectieve manier delen en je online onderneming naar een hoger niveau tillen.

Deze strategie heeft mij heel veel vrijheid gegeven en mijn omzet (en daarmee klanten) zijn binnen een korte periode verdubbeld. In mijn online Academy leer ik je stap voor stap om deze strategie in te zetten. Wil je daar meer over weten? Stuur dan een mailtje naar jessica@jessworks.nl

Linkjes om deze online Tools uit te proberen:

E-mailmarketing

Voor het automatiseren van mijn emails en versturen van nieuwsbrieven, gebruik ik de online Tool MailBlue. Dit is de Nederlandse versie van ActiveCampaign met support via chat. Zelf heb ik een betaald account voor MailBlue Lite, dit kun je al aanschaffen voor 500 contacten. Momenteel heb ik een groter abonnement, maar verdien ik ook dagelijks geld vanuit mijn automatiseringen. Die investering verdien ik dus zo terug. De kosten voor dit abonnement kun je hier bekijken. Via de volgende link kan je 14 dagen een proefaccount aanmaken en deze daarna over zetten naar een betaald account (of opzeggen): https://login.mailblue.nl/proefaccount/?ref=403

Online webinars

Voor het geven van een online webinar of masterclass gebruik ik de online Tool WebinarGeek. Deze kun je koppelen met Plug & Pay (betalingssysteem) en MailBlue (e-mailmarketing) waardoor je dit hele proces volledig kunt automatiseren. Via deze link kun je WebinarGeek 14 dagen gratis uitproberen.