MailBlue / ActiveCampaign

19 mei 2021

Starten met MailBlue / ActiveCampaign

 

Opbouwen van een mailinglijst

Stress/lastig/moeilijk? Nee man.. Laat mij je helpen om in een paar stappen te starten met een mailinglist op te bouwen of deze te optimaliseren. Let’s GO!

Mailinglist ouderwets? Nee! Het is vandaag de dag nog enorm waardevol en belangrijk om een mailinglist op te bouwen. Om jouw ideale klant op de hoogte te houden van jouw zakelijke reis, jouw (nieuwe) aanbod en vooral over jouw onderneming. Naast social media is het sturen van een mail naar jouw (potentiële) klanten een directe tool om hem/haar aan te spreken. Je kan waanzinnig veel waarde delen en zelfs sales halen uit het opbouwen van een waardevolle mailinglist.
.

Verschil MailChimp en MailBlue/ActiveCampaign

Persoonlijk is MailBlue mijn absolute favoriet! In vergelijking met MailChimp heb je zoveel mogelijkheden tot automatiseringen en is alles in het Nederlands EN heb je ook nog eens een snelle callcenter/hulplijn.
Wat is dan het verschil tussen MailBlue en ActiveCampaign? Qua layout helemaal niets, MailBlue is gewoon de Nederlandse versie van ActiveCampaign dus raad ik mijn klanten MailBlue altijd aan.
Het verschil van inhoud tussen MailChimp & MailBlue? Let op: MailBlue komt een stuk gebruiksvriendelijker uit te test. Niet alleen is het mogelijk binnen MailBlue om beter met tags te werken, daarnaast biedt MB de dienst automatisering aan zodat we hele sales funnels kunnen aanmaken waar de juiste contacten inkomen en dat kan niet zo goed binnen MailChimp. Meer voordelen/verschil kan je hier lezen: https://mailblue.nl/mailchimp-vs-mailblue/
.

.

Wat kost MailBlue?

Zelf heb ik een betaald account voor MailBlue Lite, dit bevat 500 contacten. Je kan die 500 contacten in verschillende funnels hebben zitten, MailBlue berekend accounts per uniek mailadres. De kosten voor dit abonnement is €108,- excl. BTW, dit is meteen voor 1 jaar. Via de volgende link kan je 14 dagen een proefaccount aanmaken en deze daarna over zetten naar een betaald account (of opzeggen): https://login.mailblue.nl/proefaccount/?ref=403
.

Hoe start ik met MailBlue?

Hoe start je dan en hoe stel je alles in? Het is best simpel om alles in te stellen.. Of je nou al jouw contacten vanuit een Excel of via een andere mailingprogramna wilt overzetten, door middel van een tool binnen MailBlue is dit erg simpel te doen. Daarnaast raad ik mijn klanten altijd aan direct een koppeling aan te zetten tussen je WordPress website en een automatisering aan te maken voor de ‘engagement tracking’. Zo tracked MailBlue al jouw contacten op de website en kan je precies inspelen op zijn/haar reis op de website.
.

Hoe bouw ik een automatisering?

What? Dat kan ik helemaal niet! Zeker wel, als je een formulier aanmaakt en die op jouw website zet en daar een automatisering aanhangt zodat iedereen die zich inschrijft voor de nieuwsbrief een eenmalige mail ontvangt en in jouw contacten in de juiste lijst met juiste tags terecht komt is easy peasy. Hetzelfde geldt als je een e-book wilt verkopen/weggeven, dat kan allemaal geautomatiseerd worden! Als je weet wat de mogelijkheden zijn en daar even een middagje voor gaat zitten is het zo gedaan. Dit is zoveel waard, je hoeft er eenmalig tijd en energie te steken en daarna heb je een automatisering om een mailinglist op te bouwen!

.

Coaching strategie & mindset

.

Hoe start ik zelf met MailBlue?

Zelf heb ik de MailBlue Academy gedaan waar ik heel veel heb geleerd om zoveel mogelijk te automatiseren en over alle mogelijkheden binnen MailBlue (en dat zijn er nog al wat!). Wil jij zelf starten met MailBlue? Dan raad ik je aan te starten met deze YouTube tutorial van MailBlue.

.

Mailinglijst opzetten uitbesteden

Heb je hier geen zin in? Ook helemaal prima, zoals je leest ben ik helemaal in love met MailBlue en vind het geweldig om dit aan te maken / structuur te brengen / automatiseringen aan te maken voor mijn klanten.
Heb je hier hulp bij nodig? Stuur me een bericht en dan bespreken we de mogelijkheden. Binnen een paar uurtjes kan ik al een basis aanmaken voor je om te gebruiken (incl. intergratie met WordPress website / formulier maken en automatisering mailing funnel)

We kunnen samen brainstormen over de mogelijkheden voor jouw business om ZOVEEL mogelijk te automatiseren!

.

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Facebook en Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?

Meer tips lezen?

Lees dan mijn blog over het inzetten van Social media of het schrijven van SEO teksten!

Eigen GIFs maken van jezelf

Eigen GIFs maken van jezelf

Hoe maak ik snel en simpel eigen GIFs van mezelf? Deze vraag kreeg ik regelmatig van andere ondernemers toen ik mijn eigen gemaakte GIFjes en stickers ging gebruiken op Instagram. Helaas was het toen niet heel erg snel en makkelijk gedaan. Samen...

Haal meer klanten uit Instagram

Haal meer klanten uit Instagram

Hoe haal ik meer klanten uit Instagram? Deze vraag krijg ik bijna dagelijks van mijn volgers of klanten. Helaas heb ik niet 1 simpel antwoord voor je. Wel is het zeker mogelijk om (meer) klanten uit Instagram te halen en zelfs Instagram VOOR je...

Van VA naar coach..

Van VA naar coach..

Van VA naar coach.. Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik het wist, ik wilde niet meer voor een baas werken. Van de een op andere dag heb ik mijn goedbetaalde, vaste baan opgezegd en was ik voor het eerst in mijn leven Koos Werkloos! Soms...