Starten met e-mailmarketing: MailBlue / ActiveCampaign

mei 19, 2021

Opbouwen van een mailinglijst

Stress/lastig/moeilijk? Nee joh.. Laat mij je helpen om in een paar stappen te starten met een mailinglijst op te bouwen of deze te optimaliseren. Let’s GO!

Mailinglist ouderwets? Nee! Het is vandaag de dag nog enorm waardevol en belangrijk om een mailinglijst op te bouwen. Om jouw ideale klant op de hoogte te houden van jouw zakelijke reis, jouw (nieuwe) aanbod en vooral over jouw onderneming. Naast social media is het sturen van een mail naar jouw (potentiële) klanten een directe tool om hem/haar aan te spreken. Je kan waanzinnig veel waarde delen en zelfs sales halen uit het opbouwen van een waardevolle mailinglist. Wees niet afhankelijk van een social media platform, die er opeens uit kan liggen.

Vorig jaar lag Insta er opeens uit! Iedereen had paniek en haar business lag plat, terwijl ik van dit moment gebruik maakte en de 2000 warme leads op mijn mailinglijst een mailtje sturen met tips waarom het juist zo belangrijk is om niet afhankelijk te zijn van alleen een social media platform 😉

Verschil MailChimp en MailBlue/ActiveCampaign

Persoonlijk is MailBlue mijn absolute favoriet! In vergelijking met MailChimp heb je zoveel mogelijkheden tot automatiseringen en is alles in het Nederlands EN heb je ook nog eens een snelle callcenter/hulplijn.

Wat is dan het verschil tussen MailBlue en ActiveCampaign? Qua inhoud en mogelijkheden helemaal niets, MailBlue is gewoon de Nederlandse versie van ActiveCampaign dus raad ik mijn klanten MailBlue altijd aan.

Het verschil van inhoud tussen MailChimp & MailBlue? Let op: MailBlue komt een stuk gebruiksvriendelijker uit te test. Niet alleen is het mogelijk binnen MailBlue om beter met tags te werken, daarnaast biedt MB de dienst automatisering aan zodat we hele sales funnels kunnen aanmaken waar de juiste contacten inkomen en dat kan niet zo goed binnen MailChimp. Meer voordelen/verschil kan je hier lezen: https://mailblue.nl/mailchimp-vs-mailblue/

Wat kost MailBlue?

Zelf heb ik een betaald account voor MailBlue Lite, dit kun je al aanschaffen voor 500 contacten. Momenteel heb ik een groter abonnement, maar verdien ik ook dagelijks geld vanuit mijn automatiseringen. Die investering verdien ik dus zo terug. Je kan die 500 contacten in verschillende funnels hebben zitten, MailBlue berekend accounts per uniek mailadres. De kosten voor dit abonnement kun je hier bekijken. Via de volgende link kan je 14 dagen een proefaccount aanmaken en deze daarna over zetten naar een betaald account (of opzeggen): https://login.mailblue.nl/proefaccount/?ref=403

Hoe start ik met MailBlue?

Hoe start je dan en hoe stel je alles in? Het is best simpel om alles in te stellen.. Of je nou al jouw contacten vanuit een Excel of via een andere mailingprogramma wilt overzetten, door middel van een tool binnen MailBlue is dit erg simpel te doen. Daarnaast raad ik mijn klanten altijd aan direct een koppeling aan te zetten tussen je WordPress website en een automatisering aan te maken voor de ‘engagement tracking’. Zo tracked MailBlue al jouw contacten op de website en kan je precies inspelen op zijn/haar reis op de website.

Hoe bouw ik een automatisering?

What? Dat kan ik helemaal niet! Zeker wel, als je een formulier aanmaakt en die op jouw website zet en daar een automatisering aanhangt zodat iedereen die zich inschrijft voor de nieuwsbrief een eenmalige mail ontvangt en in jouw contacten in de juiste lijst met juiste tags terecht komt is easy peasy. Hetzelfde geldt als je een e-book wilt verkopen/weggeven, dat kan allemaal geautomatiseerd worden! Als je weet wat de mogelijkheden zijn en daar even een middagje voor gaat zitten is het zo gedaan. Dit is zoveel waard, je hoeft er eenmalig tijd en energie te steken en daarna heb je een automatisering om een mailinglijst op te bouwen!

Hoe start ik zelf met MailBlue?

Zelf heb ik de MailBlue Academy gedaan waar ik heel veel heb geleerd om zoveel mogelijk te automatiseren en over alle mogelijkheden binnen MailBlue (en dat zijn er nogal wat!). Al deze kennis heb ik in mijn eigen taal in de online Academy van de Business Flow Academy gestopt. In deze hele online module leer ik je stap voor stap hoe je start met MailBlue via een schermopname en laat ik je alle mogelijkheden zien. Wil je hier meer over weten? Stuur me een mailtje via info@jessworks.nl

Mailinglijst opzetten uitbesteden

Heb je hier geen zin in? Ook helemaal prima, zoals je leest ben ik helemaal in love met MailBlue en vind het geweldig om dit aan te maken / structuur te brengen / automatiseringen voor mijn online business.

Heb je hier hulp bij nodig? Stuur me een bericht en dan bespreken we de mogelijkheden. In mijn online Academy van de Business Flow Academy leer je stap voor stap hoe je dit kunt doen.

We kunnen samen brainstormen over de mogelijkheden voor jouw business om ZOVEEL mogelijk te automatiseren!

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?