Positieve mindset

Positieve mindset

7 november 2020

Een positieve mindset hebben, makkelijker gezegd dan gedaan..

 

Ik ben snel geneigd om beren op de weg te zien. Een positieve mindset daar doorheen duwen blijft lastig..

Dat zal mij niet lukken, kan ik dat wel? Nee, zo creatief ben ik niet, ik zit deze wel even uit.. Positieve mindset is key, baby!

Een wijze ‘Pippi Langkous’ zei ooit:

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Probeer hier naar toe te grijpen als je ook weer naar de negatieve kant schiet, dat is namelijk helemaal niet nodig.

Natuurlijk moet je realistisch blijven en nadenken of het haalbaar is. Zie het zo: door steeds meer te doen wat je niet had verwacht dat je zou kunnen, des te meer je aandurft. Je leert door vallen en opstaan en weet dat je niet de enige bent die hier doorheen gaat.

Deel dit met de mensen om je heen, je partner, je beste vriend(in) of familie.. Je zult zien dat iedereen wel iets herkent en je altijd tips of in ieder geval een luisterend oor kan bieden.

Kortom: blijf positief, ook al voel je het even niet, want woorden hebben kracht!

Dit is zo ‘makkelijk’ om te zeggen, maar zelf vind ik dit ook moeilijk om uit te voeren. Ik denk wel vaak, kom op Jess, positief blijven! Echter wil ik eerst alle mogelijke problemen oplossen voordat deze ook maar in beeld zijn. Waarom doen we dit als mensen onszelf aan?

Positieve mindset

Waarom zijn we niet meer als kinderen? Val, leer en doe het opnieuw. Vergeet ook niet dat je niet altijd hoeft te vallen, je kan ook echt wel geluk hebben en meteen iets moois bereiken!

 

Laten we iets positiever in het leven staan met elkaar in deze gekke tijden!

 

Lees ook mijn blog over een positieve mindset krijgen..

 

Social Media JessWorks

Zijn wij al connectie op LinkedIn?

Mindfulness en positieve mindset

Mindfulness en positieve mindset

Mindfulness Mindfulness en positieve mindset hebben.. Ik wil het even hebben over mediteren en mindfulness.. Ik ben gelovig opgevoed en alles wat uit de Westerse landen kwam, zoals yoga, wierook, meditatie was verkeerd. Als je daar iets mee deed,...

The Why Cafe

The Why Cafe

The Why Cafe: Het verhaal van de visser en de zakenman Lees snel verder om geïnspireerd te worden! Ik heb waanzinnig veel gehad aan het lezen van het boekt the Why Cafe en ik leg je in deze blog uit waarom: Ik weet zeker dat je na het lezen van dit...

Balans werk en privé

Balans werk en privé

Tijd voor jezelf.. Op zoek naar balans tussen werk en privé? Lees dan snel verder.. Herken je dit: De wekker gaat vroeg, je springt uit bed, je ruimt de vaatwasser uit, gooit een was in de wasmachine, gaat een uur sporten, hangt de was op, even...