Over mij

Misschien volg jij mij al een tijdje op Instagram of heb je via via van mij gehoord. Ongetwijfeld ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je benieuwd bent wie ik ben.

Hi! Ik ben Jessica de Jongh en woon met mijn man Rick en katje Lola in Hilversum en ik deel graag mijn (ondernemers)verhaal met je.

Het besluit wat mijn leven veranderde..

Na een leerzame, maar intensieve periode van ruim 10 jaar in vast dienstverband in de media besloot ik mijn baan op te zeggen. Dit is achteraf gezien de eerste stap uit mijn comfortzone en de start van een nieuw leven!

Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwelijke ondernemers te helpen een succesvol online bedrijf te runnen zonder een burn-out!

‘What you think, you become. What you feel, you attract.
What you imagine, you create.’

Waar ik vandaan kom..

Ik ben opgevoed in een liefdevol gezin, als oudste zus van 2 jonge broertjes. Mijn moeder is gestopt met werken toen ze kinderen kreeg en mijn vader is vrachtwagenchauffeur. Uitspraken als ‘Geld maakt niet gelukkig’ en ‘doe maar normaal’ past bij ons gezin.

Als tiener was ik altijd vrolijk, al was dit soms een masker. Ik heb namelijk een uitdagende jeugd gehad. Angstaanvallen en depressiviteit speelden een grote rol binnen ons gezin, waardoor ik op jonge leeftijd een groot verantwoordelijkheidsgevoel pakte. Om mijzelf te beschermen deed ik mij sterker voor dan ik me voelde, ik wilde niet dat iemand mij als zwak zou zien.

Toen ik als tiener in de media ging werken, werd dit masker versterkt. De media ‘vreet’ je op als je onzeker bent en die onzekerheid wilde ik niet laten zien.

Na een burn-out ben ik door Indonesië gaan backpacken en dit avontuur heeft mij doen beseffen dat er iets moest veranderen in mijn leven. Op mijn 28e viel het kwartje: ik wil vrijheid! Niet meer voor een baas werken! Mijn eigen toekomst bepalen!
Tijdens de corona pandemie heb ik mijn fulltime baan opgezegd en was ik voor het eerst in mijn leven werkloos en vrij.

Opnieuw beginnen

Ondanks dat ik 100% achter deze keuze stond, kwam de angst: wat nu? Ik voelde ergens een vertrouwen dat het goed zou komen. Dat ik mezelf eerst rust mocht gunnen voordat ik een nieuw avontuur zou starten. Al was mijn hoofd het hier vaak niet mee eens! Ik heb mezelf 2 maanden ‘vrij’ gegeven. Geen inkomsten, maar ook geen druk! Ik voelde dat ik dit nodig had om helemaal opgeladen dit avontuur aan te gaan.

Dit was het moment dat mijn ontdekkingsreis is gestart.

Wie ben ik nou echt?

Er ging een nieuwe, onzekere wereld voor mij open. Moet ik weer in dienstverband of ga ik toch voor mezelf beginnen? Ik heb heel veel nagedacht in deze periode, veel gelezen en vooral veel geleerd over mezelf. Wat wil ik en vooral: waar word ik gelukkig van?

Toen kwam het VA-schap op mijn pad en ben ik een online cursus gestart om als Virtual Assistant en dus zelfstandig ondernemer te starten. 1 oktober 2020 is JessWorks ontstaan! Vanaf mijn eerste dag als ondernemer ben ik online zichtbaar en vlog ik dagelijks over mijn reis als zelfstandig ondernemer.

Van VA naar ondernemerscoach

Binnen 3 maanden zat ik vol met klanten en nam ik taken uit handen voor ondernemers die deze graag wilde uitbesteden. Van sales werkzaamheden tot social media kanalen. Met mijn achtergrond als projectmanager in de media paste dit helemaal en vond ik het geweldig om andere ondernemers te helpen.

Hoewel ik volledig online werkte, welke ik op basis van uurtje-factuurtje waardoor ik al snel aan een omzetplafond zat én mijn dagen volledig gevuld waren met werken. 

Toch voelde ik aan alles dat ik meer te bieden had, ik wilde meer betekenen en echt het verschil maken!

Stoppen met het uurtje factuurtje! In de gesprekken met mijn klanten deed ik stiekem al meer dan alleen taken uit handen nemen. Ik luisterde goed naar wat er nodig was en zag overal oplossingen en vooral nieuwe mogelijkheden voor groei.

​​​​​​​Binnen no time heb ik al mijn klanten opgezegd en ben ik als online ondernemerscoach aan de slag gegaan. 

Momenteel werk ik met een team ondernemers en heb ik een succesvolle online business opgezet waarin ik enorm veel vrijheid ervaar.

‘Start before you’re ready!’

Dit is mijn verhaal! Tijd voor iets luchtigs..

Ik ben namelijk een grote motivator! Ik zie overal oplossingen en kansen. Ik zal nooit zeggen ‘zal je dat nou wel doen’.. Ga voor goud! Leef jouw droom en vooral: leef jouw mooiste leven! (geleend van Michael Pilarczyk). Dit is ook hoe ik mijn business run en hoe ik jou help om stappen te zetten om zo jouw online business volledig vanuit flow in te richten.

Ik spreek regelmatig ondernemers die overweldigt zijn door alle ‘moetjes’ op gebied van online zichtbaarheid: vloggen, content bedenken voor Instagram, jezelf laten zien.. Maar wees gerust, je hoeft niet alles te doen, je hoeft ook niet alles alleen te doen en vooral: je hoeft niet alles perfect te doen! Maar begin er wel mee, laat jezelf zien en: start before you’re ready!

Een paar leuke feitjes over mij:

  • Ik schrijf graag! Content, to do-lijstjes, business ideeën.. Als ik eenmaal begin, kan ik uren schrijven!
  • Mijn grote droom is dan ook een om eigen boek te schrijven.
  • Ik wandel graag. Elke dag loop ik naar de hei hier in Hilversum en vaak maak ik in de avond nog een wandeling. Ik luister dan graag een podcast en geniet van de natuur.
  • Ik ben een structuur-junkie.. Leer steeds meer los te laten, maar ik ga nou eenmaal heel erg goed op een duidelijke planning en overzicht creëren (daar zijn mijn klanten dan wel weer heel erg blij mee).
  • Ik heb een grote liefde voor spelletjes, het liefst een leuk bordspel. Momenteel is mijn favoriet Clever, maar ik speel ook graag Azul, Triominos, Carcasonne en Qwixx.. Het liefst samen met mijn vriend of gezellig met een groepje vrienden of familie. Met veel hapjes en een heerlijk wijntje!
  • Omdat mijn creatieve brain vaak ‘aan’ staat, vind ik het ontzettend fijn om even offline te zijn en tot rust te komen in mijn lichaam en hoofd. Hardlopen, een yoga les, ademhalingsoefening, meditatie of een avondje in bad = me-time!
  • Ik ben best burgerlijk. Na een druk en sociaal leven in de media, geniet ik nu optimaal van een avondje op de bank met een dekentje en een goed boek.

Genoeg over mij, wie ben jij?

Je hebt nu een goed beeld van wie ik ben, waar ik vandaan kom en wat ik als ondernemer doe! Ik ben ontzettend benieuwd naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Wat is jouw doel en wat zijn jouw dromen?

Wil jij een succesvolle online business bouwen en zo meer tijd, geld en energie overhouden waardoor je eindelijk de vrijheid krijgt waar je al zo lang op wacht?

Ik kan jou hierbij helpen! De enige manier om te groeien is door actie te ondernemen en hiervoor te gaan! Let’s go! Je hoeft het namelijk niet zelf uit te zoeken..

Wil je vrijblijvend kennismaken, stuur mij dan een DM via Instagram of plan een gratis kennismakingsgesprek in via onderstaande knop.