Ondernemen in tijden van Corona

november 9, 2020

Ondernemen in tijden van Corona..

Begin van dit jaar hadden we allemaal grote plannen en doelen voor 2020, de meeste hiervan zijn helaas door COVID-19 volledig omgegooid of onmogelijk geworden. Ondernemen in tijden van Corona is lastig, maar daarom ook zo leuk!

Nee, dit wordt niet weer een klaagzang over het corona virus, want die zijn er al genoeg. I know, het is heftig, het is gevaarlijk en ja, het duurt lang..

Laten we eens kijken naar wat deze gekke periode ons WEL heeft gebracht.

Persoonlijk kan ik je vertellen dat het mijn mindset drastisch heeft verandert. Terug naar de basis, nadenken over wat er belangrijk is in het leven. Opeens heb je veel tijd alleen, veel tijd thuis en door de maatregelen is mijn sociale leven drastisch verandert. Wekelijk ging ik uit eten, of even met mijn vriend of vrienden naar de kroeg.

Ik ben meer gaan lezen, (weer) gestart met mindfulness en veel aan het wandelen. Ik zoek de natuur op en verbaas me elke dag weer hoeveel mensen met mij. Noodzakelijk, want de corona kilo’s zijn overal aangekomen 😉

Ook zakelijk heeft deze periode mij veel gebracht. Mede dankzij deze gekke tijd ben ik erachter gekomen dat ik voor mezelf wilde gaan beginnen en ben ik een opleiding tot VA en Online Groeistrateeg gestart.

Hoe ga jij zakelijk om met verplichte verandering?

Kijk bijvoorbeeld eens naar onze toppers in de horeca en alle andere branches waar dit economische gevolgen heeft en die (noodgedwongen) een plan B moesten verzinnen.

Ondernemen in tijden van Corona

Opeens is alles mogelijk en worden mensen creatief en helpen ze elkaar. Vreselijk dat dit noodgedwongen moet en op zo’n korte termijn, maar ik heb enorm respect voor de ondernemers die zo positief blijven en overal een oplossing zien.

Hoe is jouw onderneming getroffen door corona?

Welke oplossing heb jij gevonden om te blijven ondernemen in deze gekke tijd? Of heeft het misschien jou ook het besef gegeven om een carrière switch te maken?

Misschien doe je nog precies hetzelfde als voor de epidemie, maar zit je opeens thuis te werken.. Ondernemen in tijden van Corona is al met al helemaal aan te raden!

Hoe is dat en hoe ga jij om met de veranderingen? Ik kan me voorstellen dat je niet veel bij te praten hebt met je partner bij het koffiezetapparaat of dat hele dagen alleen thuis werken heel erg eenzaam worden.

Ik ben enorm benieuwd naar jouw verhaal!

Deel het als reactie hieronder.

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?

GIFs maken van jezelf

GIFs maken van jezelf

Hoe maak ik snel en simpel eigen GIFs van mezelf? Deze vraag kreeg ik regelmatig van andere ondernemers toen ik mijn eigen gemaakte GIFjes en stickers ging gebruiken op...

Lees meer
Haal meer klanten uit Instagram

Haal meer klanten uit Instagram

Hoe haal ik meer klanten uit Instagram? Deze vraag krijg ik bijna dagelijks van mijn volgers of klanten. Helaas heb ik niet 1 simpel antwoord voor je. Wel is het zeker...

Lees meer
De switch van VA naar coach..

De switch van VA naar coach..

Van Virtual Assistant naar online coach, mijn verhaal: Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik het wist, ik wilde niet meer voor een baas werken. Van de een op andere...

Lees meer