Mindfulness en positieve mindset

december 24, 2020

Mindfulness

Mindfulness en positieve mindset hebben..

Ik wil het even hebben over mediteren en mindfulness..

Ik ben gelovig opgevoed en alles wat uit de Westerse landen kwam, zoals yoga, wierook, meditatie was verkeerd.

Als je daar iets mee deed, dan bad je een andere God aan en dat was niet hoe het ‘hoort’.

Omdat het niet mocht van mijn ouders, vond ik het (net als elk kind wat je iets verbiedt) extra interessant. Waarom mocht dat niet en wat houdt het precies in dat je met een work-out zoals yoga, wat in de sportschool gegeven werd, een andere God aanbad?

Ik heb er nooit iets van begrepen en ging me erin verdiepen. In de sportschool heb ik een keer kennis gemaakt met Pilates en daar kwam ik uit bij yoga.

Toen ik fanatiek sportte, kwam ik erachter dat power yoga echt mijn ding was, ik ben gek op krachttraining en mezelf en mijn lichaam uitdagen hierin.

Ik bleef me wel af en toe schuldig voelen als ik aan yoga deed, omdat het toch ergens in mijn achterhoofd bleef spoken dat ik met iets ‘duivels’ bezig was.

Gek eigenlijk hoe je als volwassene nog ‘last’ kan hebben van zulke beslissingen uit de opvoeding.

Ondertussen ben ik een fan van meditatie en yoga. Het klinkt gek, maar vooral omdat ik een druk, sociaal mens ben die altijd ‘aan’ staat. Ik vind het fijn om mijn gedachten even uit te kunnen zetten en echt even in het nu te leven.

Zo grappig, terwijl ik dit typ bedenk ik me dat ik dit altijd als zweverig zag en echt niet voor mij, maar eigenlijk is mindfulness best down-to-earth. Door middel van ademhalingsoefeningen of bewust te zijn van je gedachten leer je om even in het nu te leven. Wat is daar zweverig aan? Het is toch kansloos dat we allemaal druk zijn met de dingen die gister zijn gebeurd EN wat er morgen allemaal moet gebeuren? Waarom kunnen we niet een paar minuten per dag samen met ons lichaam en onze ademhaling meegenieten van het nu?

Persoonlijk vind ik de Meditation Moments app van Michael Pilarczyk heerlijk! Hij heeft een hele rustige, diepe stem en kan elke dag wel een moment van 3, 5 of 10 minuten pakken en vooral mezelf gunnen om een meditatie oefening te doen. Dit jezelf gunnen is al heel erg belangrijk, 3 minuten op een dag kan je vast wel even pakken, al is het op de wc.. Ik vind het zelf heel fijn om met een (korte) oefening wakker te worden en einde van de dag in bad of in bed een 2e oefening te doen. Ook staat er in deze app heerlijke meditatie muziek wat ik graag op zet, ook als ik me moet concentreren op werk en me even wil ontspannen op een drukke (werk)dag.

Hoe jij ook jouw meditatie/mindfulness moment pakt, zorg dat je jezelf dit gunt en echt dagelijks doet!

Het helpt je ook echt productiever te zijn voor de rest van de dag, persoonlijk helpt het mij ook echt om meer te genieten en de dingen positief te zien in het leven. Dat is al zoveel waard!

Go meditate! Ga aan de slag met Mindfulness en krijg een positieve mindset!

Volg je mijn zakelijke reis al op Instagram?

GIFs maken van jezelf

GIFs maken van jezelf

Hoe maak ik snel en simpel eigen GIFs van mezelf? Deze vraag kreeg ik regelmatig van andere ondernemers toen ik mijn eigen gemaakte GIFjes en stickers ging gebruiken op...

Lees meer
Haal meer klanten uit Instagram

Haal meer klanten uit Instagram

Hoe haal ik meer klanten uit Instagram? Deze vraag krijg ik bijna dagelijks van mijn volgers of klanten. Helaas heb ik niet 1 simpel antwoord voor je. Wel is het zeker...

Lees meer
De switch van VA naar coach..

De switch van VA naar coach..

Van Virtual Assistant naar online coach, mijn verhaal: Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik het wist, ik wilde niet meer voor een baas werken. Van de een op andere...

Lees meer