Mijn start als ondernemer..

oktober 1, 2020

1 oktober 2020: JessWorks gaat van start!

Het voelt als oudejaarsavond. Morgen (01/10/2020) in Q4 van 2020 gaat ‘JessWorks’ in! Ruim 3 (!) weken geleden kwam ik in aanraking met VAPraktijk en 2,5 week geleden ben ik de opleiding gestart. Vorige week zat ik bij de KVK en morgen heb ik opeens een eenmanszaak en gaat JessWorks van start, niet te geloven dit!

Het kan opeens in een sneltreinvaart gaan en ik vind het heerlijk. JessWorks gaat van start, nu echt!

Ik realiseer me nu ook wel dat ik ook trots mag zijn op de stappen die ik heb gemaakt in deze korte periode. Ook realiseer ik me dat ik dankbaar ben dat ik deze kans kan pakken, helemaal in het corona tijdperk op dit moment.

Natuurlijk zijn er nog dingen onzeker zoals vaste klant, inkomsten en heb ik mijn niche en specifieke klant nog niet helemaal helder. Dit kan ik op dit moment even naast me neer leggen, want ik weet dat dit vanzelf komt.

Ik ben stappen aan het zetten naar voren.. Ik stoot ook mijn neus, maar sta weer op en leer ervan.

WANT, ik doe het nu voor mezelf! MIJN bedrijf, MIJN visie, MIJN plan. Dat voelt zo bevrijdend, machtig en vooral fijn.

Proost! JessWorks gaat van start!

Ik ga aan de bubbels en oliebollen. Op naar een nieuw leven 🙂

Vandaag de laatste dag van september, morgen is het oktober en volgens mijn planning zou ik dan een baan hebben.

Dat is even heel erg anders gelopen zeg! Morgen gaat mijn eenmanszaak ‘JessWorks’ in en zonder dat ik 1 minuut aan koude sales heb besteed, heb ik al diverse gesprekken lopen over eventuele werkzaamheden. Dit nog voordat ik een logo, website, facturatie/boekhouding systeem heb gemaakt 😉

Het kan gek lopen! Ik vind het nog steeds spannend, eng en lastig, maar ook heel erg leuk! Wat een mooie tijd, wat een mooie gesprekken heb ik met mensen op een heel ander niveau dan dat ik in dienst zit. Wat heb ik eigenlijk een netwerk opgebouwd in die 10 jaar in dienstverband en wat ben ik ontzettend trots op mezelf dat ik dit allemaal doe!

Ik leer elke dag en hoop dat nog een hele lange tijd te doen. Ik ben er nog lang niet, maar kijk nu niet meer naar het eindpunt maar begin te genieten van de prachtige reis waar ik aan begonnen heb. Ook zie ik de steun van mijn vriend die 100% achter mij staat en hoe enorm waardevol dit is.

Gesprekken die ik met vrienden, familie en oud-collega’s heb zijn mij ook heel erg dierbaar. Iedereen wil wel meedenken, ergens mee helpen of staat open om feedback te geven. 

Mocht je in een soortgelijke situatie zitten en je ziet het even niet meer zitten: weet dat het echt goed komt! Ik geloofde dit in het verleden ook nooit, maar heb gewoon keihard bewijs dat het bij mij ook lukt. Als je maar een goeie, positieve mindset houd en als dit even niet lukt, probeer het hardop te zeggen: 

‘Het gaat mij lukken, alleen lukt het vandaag even niet. Morgen ga ik er weer voor!’

En geloof mij, morgen is zo mooi! 

Op 01/10/2020 gaat mijn reis als eigen ondernemer officieel van start.

Wat komt er veel bij kijken! Denk aan het ontwerpen van een logo, het maken van een website en het bepalen van jouw huisstijl/kleurenpallet. Vooral lastig als je dit allemaal voor het eerst doet, maar gelukkig leer ik in mijn opleiding tot VA (Virtueel Assistent) en Online Groeistrateeg stap voor stap hoe je dit aanpakt.

Voor de ondernemers die de luxe van deze opleiding niet hebben of kunnen doen, schrijf ik deze blogs.

Ik hoop jou als ondernemer te inspireren om deze stap te zetten, maar vooral om door te zetten! Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, dus vraag ook om hulp en doe het niet alleen.

Mijn grootste tip is geef het tijd!

Zelf ben ik pas net begonnen, sterker nog, een maand geleden dacht ik nog te gaan solliciteren en in vast dienstverband te gaan en nu ben ik voor mezelf begonnen. Zo kan het soms lopen, als je jezelf maar de tijd geeft om hierachter te komen.

Ik ben enorm benieuwd hoe JessWorks er over een jaar uit ziet: werk ik dan als ZZP producer, Virtual Assistant of doe ik misschien iets heel anders? Ben vooral ontzettend enthousiast om deze reis aan te gaan en jullie hierin mee te nemen.

To be continued..

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Facebook en Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?