Je dag niet hebben

Je dag niet hebben

13 november 2020

Je staat op en begint je dag, maar alles voelt net even iets anders..

Je dag niet hebben.. Je lichaam werkt niet helemaal mee, je hebt niet 100% energie en zit niet helemaal lekker in je vel.

Hoe komt dat? Ik wil meteen de oorzaak weten en als even ik nadenk, heb ik die snel gevonden..

Gister heb ik teveel van mezelf gevraagd..

Los van alle huishoudelijke klusjes, nog even een bakkie doen met iemand, werken aan mijn bedrijf, stukje opleiding en in de avond nog een afspraak.. Te hard gaan en te veel willen, dan heb ik het nog geeneens over het drinken van alcohol, want dat voelt je lichaam ook.

Vanmorgen heb ik boodschappen gedaan en aan mijn bedrijf gewerkt. Over een uur heb ik weer een afspraak.. Weet je wat? Ik ga gewoon lekker een uurtje chillen!

Dat is dus echt niets voor mij, ik kan nu alweer 100 andere klusjes bedenken die ik in dit uur kan doen, maar ik voel aan mijn lichaam dat ik dit nodig heb.

Ik ga 1 uur maximaal chillen!

Eerst even een mindfulness oefening en daarna lekker een serie kijken op de bank met een kop thee en een lekkere koek 🙂

Jes, je verdiend dit en geniet ervan! Ik hoop dat jij jezelf dit moment ook even gunt vandaag/vanavond en anders morgen.

Ik weet het, er is altijd een excuus want de badkamer moet toch ECHT schoon gemaakt worden of ik kan beter even gaan sporten enz.. enz..

Doe je ogen eens dicht en luister eens wat jouw lichaam te zeggen heeft..

Geef jij daar wel genoeg gehoor aan? Luister jij wel goed naar jouw lichaam?

Je dag niet hebben

Ik weet het, dit is makkelijker gezegd dan gedaan en ik kan het ook een ander beter aanraden dan dat ik me er zelf aan hou, maar zie nu: zelfs ik doe het en gun mezelf een rust moment.

Vergeet niet af en toe in te checken met jouw lichaam, alleen jij kan daar naar luisteren en het geven wat het nodig heeft.

Koop een mooie bos bloemen voor jezelf, geniet ervan en vergeet niet te ontspannen 🙂
ENJOY!

 

 

Lees ook mijn blog over mindfulness en een positieve mindset!

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Facebook en Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?

Mindfulness en positieve mindset

Mindfulness en positieve mindset

Mindfulness Mindfulness en positieve mindset hebben.. Ik wil het even hebben over mediteren en mindfulness.. Ik ben gelovig opgevoed en alles wat uit de Westerse landen kwam, zoals yoga, wierook, meditatie was verkeerd. Als je daar iets mee deed,...

The Why Cafe

The Why Cafe

The Why Cafe: Het verhaal van de visser en de zakenman Lees snel verder om geïnspireerd te worden! Ik heb waanzinnig veel gehad aan het lezen van het boekt the Why Cafe en ik leg je in deze blog uit waarom: Ik weet zeker dat je na het lezen van dit...

Balans werk en privé

Balans werk en privé

Tijd voor jezelf.. Op zoek naar balans tussen werk en privé? Lees dan snel verder.. Herken je dit: De wekker gaat vroeg, je springt uit bed, je ruimt de vaatwasser uit, gooit een was in de wasmachine, gaat een uur sporten, hangt de was op, even...