Gastblog Survive the Quarterlife

december 11, 2020

Gastblog Survive the Quarterlife

Gepubliceerd door Survive the Quarterlife op 9 december 2020

HET platform voor en door millennials, dat is Survive the Quarterlife. Voor de millennials onder ons een must om ze op Instagram te volgen! Ik mocht een gastblog schrijven voor Survive the Quarterlife en deze is onlangs gepost. Hier kan je mijn gastblog lezen:

Gastblog Survive the Quarterlife

Ontslag nemen tijdens corona zonder back-up plan.

Werken in de media voor Tv-programma’s zoals The Voice of Holland en Utopia en klanten zoals Talpa en Ziggo Sport. Het klinkt niet alleen gaaf, maar dat is het ook! De snelheid waarin je werkt, de dagelijkse veranderingen waar je op moet anticiperen en de deadlines liggen altijd op gister. Ik heb voor mijn 30e al een mooie CV opgebouwd en onwijs veel mogen leren. Maar..

Opeens sta ik stil bij het feit dat ik ruim 10 jaar in vast dienstverband werk en dat dit voorbij is gevlogen. Waar doe ik het eigenlijk voor en houd ik dit werktempo de komende 40 jaar nog vol?

Deze vraag past bij de millennials van vandaag. We worden geleefd, alles moet snel en er is bijna geen tijd om adem te halen. Maar ik kon niet meer en heb daarom afgelopen zomer mijn ontslag ingediend zonder een back-up plan.

Opeens realiseerde ik me dat ik een break nodig had.

Samen met een coach ben ik aan mezelf gaan werken en gestart met mindfulness en wandelen. Mijn vriend stond hier 100% achter en is mijn steun door deze confronterende periode geweest.

In deze periode kwam ik erachter dat ik niet meer voor een baas wilde werken, maar voor mezelf. Ik heb onderzoek gedaan, webinars en masterclasses gevolgd en kwam tot de conclusie dat ik ook zakelijk voor mezelf kies. 

Ik kan goed zelfstandig werken en wil iets opbouwen wat 100% van mij is en waar ik volledig achtersta! 

Het is een bizarre reis waar ik nog middenin zit. Ik leer ontzettend veel, spreek dagelijks andere ondernemers en het is geweldig om te zien dat iedereen elkaar wilt helpen. Dit is de beste beslissing die ik ooit heb kunnen nemen, voor jezelf kiezen is het mooiste wat er is! 

Is het makkelijk? Nee.. Maak ik fouten? Ja!

Maar ik doe wat ik eerst niet had durven dromen. Ik ben gestart met blogs schrijven over mijn reis en daar inspireer ik andere startende ondernemers mee. Ook vlog ik dagelijks op Instagram en geef ik tips en tricks over starten als ondernemer. Ik leer elke dag en hoop jou hiermee te inspireren om voor jezelf te kiezen!

Luister goed naar jouw lichaam en zorg voor de juiste mindset. Als je iets wilt en hier 100% voor gaat, dan gaat dat jou lukken!

Liefs, Jessica

✍️ Gastblog Survive the Quarterlife by JessWorks

Check mijn gast blog hier

Ik heb nog een gast blog geschreven voor BlogBosses, lees deze hier!