De switch van VA naar coach..

juni 18, 2021

Van Virtual Assistant naar online coach, mijn verhaal:

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik het wist, ik wilde niet meer voor een baas werken. Van de een op andere dag heb ik mijn goedbetaalde, vaste baan opgezegd en was ik voor het eerst in mijn leven Koos Werkloos!

Soms denk ik hier wel eens aan terug en kan ik mezelf verbazen dat ik de ballen had om deze keuze te maken, want normaal denk ik hier altijd 50x over na en zou ik niet zo snel voor het onzekere kiezen.

Mindset change

Het afgelopen jaar ben ik waanzinnig verandert, op zakelijk vlak, maar vooral een persoonlijke groei doorgemaakt.

Vanuit de media wereld heb ik mijn ‘masker’ durven afzetten en leer ik mezelf kwetsbaar op te stellen. Daarnaast leer ik waanzinnig veel over mindset en het ondernemerschap. Mijn mindset is ook 100% veranderd: vanuit mijn 9-5 mentaliteit en voor een baas werken tot je pensioen, naar: ik doe wat ik leuk vind om te doen met passie, maar wel op mijn tijd en met mijn energie! Ik lees boeken zoals ‘Master your Mindset’ van Michael Pilarczyk en luister naar inspirerende podcasts van Kim Munnecom over (Money) mindset. Ik zie dat het mijn tijd en energie waard is om hier tijd voor vrij te plannen, sterker nog: het geeft mij rust en een nieuwe energie die ik nog niet eerder heb gehad en ik leer zoveel!

Nieuwe energie!

1 oktober 2020 is JessWorks geboren en ben ik middels een opleiding tot VA (virtual assistant) als VA aan de slag gegaan. Het zoeken van klanten vond ik niet moeilijk, niet dat ik een keiharde sales tijger ben, maar omdat ik weet waar ik goed in ben en graag wil helpen, kwamen de klanten op een gegeven moment vanzelf naar mij toe. Ik heb niets te klagen, ontmoet geweldige ondernemers, ik leer van iedereen en heb de luxe dat ik zelf mag kiezen met welke klanten ik werk.

Maar.. de laatste tijd voelde ik een nieuwe energie in mezelf die eruit moet komen. Zonder dat ik het me realiseerde, kwamen er steeds meer vrouwelijke (online) ondernemers naar me toe met hulpvragen. Jess, hoe doe jij dit? Jess, jij bent mijn voorbeeld.. Jess, ik vind het zo knap dat jij dit en dat doet, zelf durf ik dat niet.. Op elke vraag had ik een antwoord, waar nodig plande we een gesprek in en hielp ik deze vrouwen verder. Geweldig! Dit gaf mijn zo’n intens gelukkig gevoel! Ik kom namelijk ook van ver, ben ook pas ‘net’ begonnen, maar wat geweldig dat ik deze vrouwen kan helpen!

VA of coach?

Maar toen kwam die realisatie.. Ik werk met liefde als VA voor mijn klanten, maar ik blijf dan wel in een uitvoerde rol zitten, terwijl ik eigenlijk intens gelukkig word van het helpen van deze vrouwen met vragen. Vaak pak ik deze rol automatisch op voor mijn klanten als VA, maar het blijft een onderdeel van. Dus stel ik mezelf onder het schrijven van deze blog de vraag: Jess, waar word jij nou ECHT gelukkig van? En dat antwoord is 100%: het helpen van vrouwelijke ondernemers om blokkades te doorbreken en te helpen haar business zo goed neer te zetten dat de klanten ook bij haar vanzelf naar haar toe komen. Volledig haar online zichtbaarheid te ownen!

Hoe dan?

Ja, goeie vraag! 😉 Ik kan nu nog geen 10 jaren plan maken en zal ook echt niet opeens al mijn klanten als VA laten vallen, maar ik heb wel besloten mijn focus op het coaching gedeelte te leggen de komende tijd! Want hier ben ik goed in en DIT KAN IK! Ik heb zoveel waarde en kennis te delen en deel dit graag met jou.

Van VA naar coach..

Hi, ik ben Jessica en ik heb een missie: ik wil vrouwelijke ondernemers helpen! Waarmee: het doorbreken van blokkades en die power mindset te creëren om jouw online business te rocken! Ik voel vanuit alles dat ik deze passie heb, sterker nog: deze missie! En daar ga ik wat mee doen.. Ik vind het best spannend om daar het label ‘coach’ aan te hangen, maar ik ga mijn gevoel volgen en hier wat mee doen.

Kan ik jou helpen?

Durf je jezelf niet online zichtbaar te zetten? Weet je niet waar je over moet posten over social media? Wil je met e-mailmarketing starten, maar weet je niet hoe? Wil je wel online zichtbaar zijn, maar weet je niet HOE?

Trust me: I know.. Ik heb al deze vragen gehad, keihard overwonnen en ik help jou waanzinnig graag om samen die killer mindset te creëren en door de juiste tips te geven hiermee aan de slag te gaan. Met plezier en helemaal op jouw manier!

Daardoor kan jij vaker AAN jouw business werken ipv IN jouw business! Zo hou jij meer tijd over voor jezelf en uiteindelijk meer omzet creëren door jouw business slim in te zetten.

Just say JESS!

Zeg dan JA! Ja tegen jezelf en ja om samen stappen te gaan zetten. Want jij kan dit en ben het waard! Jess Works for you!

Wil je een strategiesessie boeken om samen binnen een uur naar jouw business te kijken en direct tips te krijgen om hiermee aan de slag te gaan? Stuur me dan een mail via onderstaand formulier of stuur me een DM via Instagram en dan spreek ik je snel.

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?