Clubhouse

24 maart 2021

Clubhouse: the next big thing of fomo?

Ik hoorde het al regelmatig voorbij komen: Clubhouse is echt te gek! Ultiem alleen voor iPhone gebruikers en je kan direct met de spreken een gesprek aangaan. Dit allemaal audio only, dus je kan lekker in je pyjama op de bank live gaan 😉 Ben je nieuw op het Clubhouse of wil je weten hoe je je eerste room moet hosten? Lees dan snel verder..

Zelf moet ik je eerlijk toegeven dat ik aardig last had van FOMO toen ik nog geen ClubHouse account had. Net als bitcoins, wil je er gewoon niet te laat bij zijn! Herkenbaar? Gelukkig..

Clubhouse invite krijgen

Tja, omdat het zo exclusief is moet je dus uitgenodigd worden door iemand anders die een invite over heeft. Nu wil ik er nog meer ‘bijhoren’.. gek hoe dat werkt eigenlijk 😉

Anyways, afgelopen week had ik ‘toevallig’ (ik geloof niet in toeval) een gesprek met een klant van mij die mij vroeg of ik verstand had van Clubhouse omdat hij een room wilde hosten. Nee, dat heb ik nog niet, maar wil hier graag induiken. Voordat ik het had gevraagd, had ik al een invite binnen. TOP! Ik hoor er weer bij *zucht*..

Als je de app nog moet downloaden, je moet 1. een iPhone (of iPad) hebben en 2. de app downloaden met het mannetje met de pet:

Clubhouse JessWorks

Clubhouse doolhof

Omdat het nog zo nieuw is, krijg je nergens een duidelijke uitleg hoe je met Clubhouse moet starten als je de app hebt gedownload.

Waar moet je beginnen en wat is de bedoeling? Er kwam best veel informatie op mij af, ik ben gaan Googlen en Youtube videos gaan kijken om uit te zoeken hoe het precies werkt. Ik vond deze video erg fijn de basis uitleggen hoe je met Clubhouse start en deze video over het hosten van je eerste Room binnen Clubhouse. Verder zelf mensen opzoeken die je wilt volgen en op onderzoek uitgaan.

Jouw Clubhouse profiel

Om vindbaar te zijn binnen het Clubhouse, is het belangrijk (net als op Instagram) een duidelijk profiel te hebben. De eerste 2 zinnen zijn zichtbaar als mensen op jouw naam klikken en daarna zien ze pas alle tekst als ze echt jouw profiel bezoeken. Zorg dus dat de eerste 2 zinnen duidelijk weergeven war jij doet en eventueel voor wie. Dus jouw dienst/aanbod en welk ‘probleem’ jij oplost.

Als je de Nederlandse markt aanspreekt, raad ik je aan jouw bio in het Nederlands te schrijven. Zet erin wat je bent, wat je doet, welke dienst/product je aanbiedt en eventueel voor wie (dus jouw doelgroep).

Daarna is het handig om jouw contactgegevens te noteren en Instagram en/of Twitter de connecten en daarboven ook een Call 2 Action te zetten zodat mensen daadwerkelijk jou gaan volgen. Zie hier een screenshot van mijn profiel, gebruik ook veel emoticons, dat leest fijn.

Clubhouse room hosten

Dan is de volgende stap, naast het deelnemen van een room, zelf een room te hosten. AAAAH, spannend! Ja, i know.. maar als ondernemer moet je nou eenmaal uit je comfort zone stappen. Weet dat Clubhouse audio only is, dus dit ook fijn voor de mensen die het eng vinden om een podium te pakken waar ze aangestaard worden.

Ja, je kan dus ook in je pyjama zonder makeup op de bank een Room hosten! Ideaal!

Hoe start je een Clubhouse room?

Je kan op 2 manieren een room hosten: of via het beginscherm > klik op de groene button ‘Start a Room’ en daar kan je direct een live room aanmaken met een onderwerp, kiezen voor een gesloten room of open.

Als je een room vooruit wilt plannen, dat is handig als je meerdere rooms de komende week gaat geven of dat je de link al wilt delen aan jouw volgers, kan je dat via de calender. Via het beginscherm klik je op de calender en dan zie je rechtsboven een calender met een plus teken. Als je daarop klikt, kan je een tijd en datum aanklikken om een room vooruit te plannen. Ik raad je aan niet verder dan 1 week (7 dagen) een room voor uit te plannen en deze te promoten. Clubhouse volgers zitten met een korte spanningsboog en willen zsm in een room stappen en niet een week of langer wachten.

Mijn eerste live room gehost!

Clubhouse JessWorks

Woensdag 24 maart hebben collega VA Michelle en ik onze eerste room gehost! En dat terwijl we allebei nog maar net een inlog hebben met een minimaal aantal volgers, maar BOEIEN!! Al praat ik een uur tegen 1 ondernemer en kan ik diegene inspireren dan is dat me al meer waard dan dit niet toe doen uit angst..

Van te voren hebben Mies en ik korte punten opgeschreven: Wat is het doel van deze live room en welke vragen krijgen wij vaak die we gaan behandelen in de live room. Verder hebben we geen verdeling gemaakt, geen hele zinnen opgeschreven.. Dit is live, het moet echt zijn, dus we gaan het gewoon doen! We zien wel waar het schip strand 😉

Wat was dit gaaf!

WAUW! WAUW! WAUW! Ik schrijf deze blog direct na onze eerste live room. Wat was dit te gek! Ja, het was spannend maar de dynamiek tussen Mies en mij liep lekker, het verliep heel natuurlijk en er kwamen hele passende en interessante vragen. Na een uur zijn we de room gestopt, maar ik had nog wel uuuuuren door kunnen gaan haha!

Enorm waardevol om kennis te delen, connectie op deze manier te maken met collega ondernemers en waanzinnig gaaf welke gesprekken ik na de live room heb gekregen met collega ondernemers.

Klantcontact 

Dit smaakt naar meer..

Het kan niet anders dan dat we dit vaker gaan doen! Komende week gaan Mies en ik weer een live room hosten, we gaan onderwerpen bespreken waar we veel vragen over krijgen. Gericht op het starten (of groeien) als ondernemer..

Ik heb er zin in! Kan echt niet wachten tot volgende week en om weer live te gaan en kennis met jullie te delen en alle vragen te beantwoorden.. Iedereen enorm bedankt die erbij aanwezig was en hopelijk spreek ik jullie volgende week weer!

Clubhouse invite nodig?

Mocht je nog geen Clubhouse invite hebben, stuur me dan even een berichtje, ik heb nog wat invites over. Je moet wel een iPhone (of iPad) hebben.. Volg me op Clubhuis via deze link en dan hoop ik je snel te verwelkomen in een live room.

FOMO?

Last but not least, als je geen iPhone hebt of deze niet wilt aanschaffen hiervoor (ja, dat gebeurd echt!) dan is dat okay! Laat je niet meeslepen door alle andere ondernemers als je hier geen zin in hebt.. Zo wel, ben je natuurlijk van harte welkom 🙂

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Facebook en Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?

Meer social media tips?

Lees dan mijn blog over Social media support tips.

Eigen GIFs maken van jezelf

Eigen GIFs maken van jezelf

Hoe maak ik snel en simpel eigen GIFs van mezelf? Deze vraag kreeg ik regelmatig van andere ondernemers toen ik mijn eigen gemaakte GIFjes en stickers ging gebruiken op Instagram. Helaas was het toen niet heel erg snel en makkelijk gedaan. Samen...

Haal meer klanten uit Instagram

Haal meer klanten uit Instagram

Hoe haal ik meer klanten uit Instagram? Deze vraag krijg ik bijna dagelijks van mijn volgers of klanten. Helaas heb ik niet 1 simpel antwoord voor je. Wel is het zeker mogelijk om (meer) klanten uit Instagram te halen en zelfs Instagram VOOR je...

Van VA naar coach..

Van VA naar coach..

Van VA naar coach.. Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik het wist, ik wilde niet meer voor een baas werken. Van de een op andere dag heb ik mijn goedbetaalde, vaste baan opgezegd en was ik voor het eerst in mijn leven Koos Werkloos! Soms...