Bloggen vanuit het hart of voor SEO

november 14, 2020

Bloggen vanuit het hart of voor SEO?

Jessica van Diggelen vertelt over haar aanpak.

Gepubliceerd door BlogBosses op november 14, 2020

Elke week proberen wij een nieuwe blogger uit te lichten. Denk aan een hobbyblogger, een blogger die ervan haar werk heeft gemaakt of een ondernemer die blogt voor meer zichtbaarheid. In deze blog vertelt Jessica over haar zakelijke reis en geeft zij antwoord op de vraag: Bloggen vanuit het hart of voor SEO?

Wij geloven in het delen van kennis. En daarom is het interessant om te lezen waarom iemand anders begint met bloggen, de redenen om te bloggen en waar je inspiratie voor een blog vandaan haalt. Voor dit interview vroegen we ondernemer Jessica van Diggelen het hemd van het lijf.

1. Zou je jezelf willen voorstellen?

“Hi! Ik ben Jessica van Diggelen, 29 jaar en woon samen met mijn vriend in Hilversum. Na ruim 10 jaar in dienstverband in de media te hebben gewerkt ben ik sinds 01/10/2020 voor mezelf begonnen.”

“Ik werk als VA (Virtual Assistant) & Online Groeistrateeg. Ik help ondernemers en bedrijven door taken uit handen te nemen. Hierdoor kan een ondernemer zich volledig focussen op ondernemen.”

2. Wat voor blog heb je?

“Ik blog sinds ik als zelfstandige ondernemer ben begonnen en blog over mijn ontwikkeling als ondernemer. Wat komt erbij kijken, waar loop je tegenaan en vooral tips voor de startende ondernemer.”

3. Hoe lang blog je al?

“Ik heb schrijven altijd fijn gevonden, maar ben pas sinds augustus dit jaar gaan bloggen.”

4. Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?

“Zelf heb ik veel vragen als startende ondernemer en kon niet zo snel de antwoorden op mijn vragen vinden op het internet. Door middel van mijn blogposts wil ik graag de startende ondernemer op weg helpen en tips geven over wat er allemaal bij een onderneming komt kijken. Deze kan je lezen op mijn website.

5. Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

Dat is één van mijn eerste blogberichten: Een Zelfstandig Ondernemer worden. Ik neem mijn lezers mee in het begin van mijn reis als zelfstandige. Niet alleen wat erbij komt kijken, maar vooral het realistische gevoel wat je ervaart op dit punt.”

“Zelf vond ik het demotiverend dat iedereen maar schrijft wat een fantastisch gevoel het geeft en hoe geweldig het allemaal is. Dat is het natuurlijk ook, maar dat wil niet zeggen dat je niet ook ’s nachts wakker ligt en beren op de weg ziet, want we zijn allemaal mens.”

“Er zit namelijk ook een risico aan deze stap en ik vind het niet meer dan logisch om dit bespreekbaar te maken onder startende ondernemers.”

6. Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Schrijf vanuit jouw hart en lees het terug. Vraag jezelf dan af of dit klopt met hoe jij denkt en of je dit ook zo aan iemand zou vertellen. Zo blijf je altijd dichtbij jezelf en kun je eigenlijk geen fouten maken. Hoe mooi is dat?”

7. Hoe kom jij aan inspiratie voor jouw blogposts?

“Het dagelijkse leven, waar loop je tegenaan als (startende) ondernemer en wat komt hier allemaal bij kijken? Maar zeker ook het persoonlijke stuk. Onderwerpen zoals een positieve mindset hebben of creëren, tijd voor jezelf inplannen en een hele belangrijke: balans tussen werk en privé. Dit komt regelmatig terug in mijn blogposts.”

Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan? En waarom?

Parttime of fulltime bloggen?

“Parttime bloggen. Ik ben onlangs ook gestart met vloggen (check mijn Instagram) en vind de werkzaamheden als VA, met andere mensen werken, ook echt geweldig.”

Hobby blog of ondernemen?

“Ik zie het nu als een hobbyblog en hoop vooral mensen te inspireren en sommige onderwerpen bespreekbaar te maken.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?

“Bloggen vanuit Nederland, maar ik blog zeker niet alleen thuis. Ik wandel veel en zoek de natuur op en pak daar regelmatig mijn online notitieblok erbij om te schrijven wat er in mij opkomt of waar ik op dat moment mee bezig ben.”

Bloggen vanuit het hart of voor SEO?

“Schrijven zoals het komt. Ik leer steeds meer over SEO (zoekmachine optimalisatie) en dat is ontzettend belangrijk. Alleen geloof ik meer uit het schrijven vanuit mijn hart!”

Gepubliceerd door BlogBosses op november 14, 2020

Lees het hele artikel hier (BlogBosses is gestopt miv 2021, daarom is de website offline gehaald)

Bloggen vanuit het hart of voor SEO

Lees ook mijn gastblog voor Survive The Quarterlife

Social Media JessWorks

Volg je mij al op alle Social media kanalen? Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Facebook en Instagram en zijn wij al connectie op LinkedIn?