Beginnen als virtueel assistent

beginnen als virtueel assistent

15 september 2020

Personal Branding

Beginnen als virtueel assistent. Hier komt best wat bij kijken! Nadat je een domeinnaam en een bedrijfsnaam hebt, is het tijd voor de volgende stap: persoonlijke branding.

Wat is branding?

Branding is een middel om producten, diensten of organisaties van elkaar te onderscheiden.

Heb je al enig idee wat jouw branding wordt? Welke kleuren en stijl wil je laten zien op Social Media, in jouw logo, op jouw website, terug laten komen in jouw blog enz..

Heb je een lettertype in gedachten? Een kleurenpallet? Een stijl?

Er komt best veel op je af en ik vond het zelf erg moeilijk om ergens te beginnen. Ook hierin is weer belangrijk: geef jezelf de tijd om hierover na te denken en vraag anderen om hun mening en vraag om hulp waar nodig.

Tegenwoordig heeft iedereen hier wel enige ervaring mee. In ieder geval kunnen mensen jou vast wel vertellen welke stijl ze bij je vinden passen en ook wat ze niet vinden werken.

Beginnen als virtueel assistent.

Je kunt ook een moodboard maken.

I know, komt ze weer met een moodboard.. Geloof me, het helpt echt! Kijk in tijdschriften en folders en plak alles op een moodboard wat jij mooi vind en bij jouw bedrijf en visie vind passen.

Je kan altijd iemand inhuren in dit proces, maar probeer zoveel mogelijk zelf te doen en in ieder geval zelf een idee te schetsen. Het is namelijk JOUW bedrijf en daar mag ook jouw persoonlijke touch in zitten.

Tegenwoordig heb je via Google.nl verschillende websites waar je gratis een logo kan ontwerpen, hier kan je in ieder geval ideeën op doen en kijken welke stijl bij jou past. Zelf heb ik dit met mijn vriend meerdere avonden gedaan waardoor ik er wel achter kwam wat ik wel en niet vond werken. Uiteindelijk ben ik met mijn idee naar mijn broertje gegaan en hebben we samen het logo van JessWorks ontworpen. Het is precies wat ik in gedachten had: zwart/wit, strak, stijlvol en sierlijk. Duidelijk en helder.

Volgende stap: een kleurenpallet.

Voor jouw website en algemene stijl is het handig om een paar hoofdkleuren te hebben wat jouw merk herkenbaar maakt.

Via https://paletton.com/ kan je jouw kleurenpallet samen stellen. Stel je hebt 1 (hoofd)kleur in gedachten, kan je op deze website ook meteen de complementaire kleur opzoeken waarmee je een kleurenpallet kan maken.

Stapje voor stapje kom je steeds dichterbij het bouwen van jouw onderneming. Nogmaals: geef dit de tijd! Rome is ook niet in 1 dag gebouwd en net als jouw bedrijfsnaam is dit niet iets wat je even snel wilt afraffelen. Geduld wordt echt beloond!

Succes!

Vragen? Stel ze hieronder, ik help je graag!

 

Verder lezen als het starten als ondernemer? Lees mijn blog over een bedrijfsnaam verzinnen of starten als zelfstandig ondernemer..

VA opleiding

VA opleiding

Certificaat vervolgopleiding gehaald! VA Professional tot Online GroeiStrateeg Yes bij Jess! Ik heb mijn va opleiding afgerond! Op kerstavond heb ik mijn eindopdracht ingeleverd en maandag 28/12/2020 kreeg ik de volgende mail: Hai Jess! Wat zijn...

Certificaat VA gehaald

Certificaat VA gehaald

Ik heb mijn certificaat als VA gehaald! Wat is dat opeens voorbij gevlogen zeg.. Op 10 september ben ik begonnen met de opleiding tot VA en op 12/10/2020 heb ik te horen gekregen dat ik het certificaat gehaald heb! Dit is alweer even geleden, maar...

JessWorks gaat van start

1 oktober 2020: JessWorks gaat van start! Het voelt als oudejaarsavond. Morgen (01/10/2020) in Q4 van 2020 gaat ‘JessWorks’ in! Ruim 3 (!) weken geleden kwam ik in aanraking met VAPraktijk en 2,5 week geleden ben ik de opleiding gestart. Vorige...