Beginnen als virtueel assistent

september 15, 2020

Personal Branding

Beginnen als virtueel assistent. Hier komt best wat bij kijken! Nadat je een domeinnaam en een bedrijfsnaam hebt, is het tijd voor de volgende stap: persoonlijke branding.

Wat is branding?

Branding is een middel om producten, diensten of organisaties van elkaar te onderscheiden.

Heb je al enig idee wat jouw branding wordt? Welke kleuren en stijl wil je laten zien op Social Media, in jouw logo, op jouw website, terug laten komen in jouw blog enz..

Heb je een lettertype in gedachten? Een kleurenpallet? Een stijl?

Er komt best veel op je af en ik vond het zelf erg moeilijk om ergens te beginnen. Ook hierin is weer belangrijk: geef jezelf de tijd om hierover na te denken en vraag anderen om hun mening en vraag om hulp waar nodig.

Tegenwoordig heeft iedereen hier wel enige ervaring mee. In ieder geval kunnen mensen jou vast wel vertellen welke stijl ze bij je vinden passen en ook wat ze niet vinden werken.

Beginnen als virtueel assistent.

Je kunt ook een moodboard maken.

I know, komt ze weer met een moodboard.. Geloof me, het helpt echt! Kijk in tijdschriften en folders en plak alles op een moodboard wat jij mooi vind en bij jouw bedrijf en visie vind passen.

Je kan altijd iemand inhuren in dit proces, maar probeer zoveel mogelijk zelf te doen en in ieder geval zelf een idee te schetsen. Het is namelijk JOUW bedrijf en daar mag ook jouw persoonlijke touch in zitten.

Tegenwoordig heb je via Google.nl verschillende websites waar je gratis een logo kan ontwerpen, hier kan je in ieder geval ideeën opdoen en kijken welke stijl bij jou past. Zelf heb ik dit met mijn vriend meerdere avonden gedaan waardoor ik er wel achter kwam wat ik wel en niet vond werken. Uiteindelijk ben ik met mijn idee naar mijn broertje gegaan en hebben we samen het logo van JessWorks ontworpen. Het is precies wat ik in gedachten had: zwart/wit, strak, stijlvol en sierlijk. Duidelijk en helder.

Volgende stap: een kleurenpallet.

Voor jouw website en algemene stijl is het handig om een paar hoofdkleuren te hebben wat jouw merk herkenbaar maakt.

Via https://paletton.com/ kan je jouw kleurenpallet samen stellen. Stel je hebt 1 (hoofd)kleur in gedachten, kan je op deze website ook meteen de complementaire kleur opzoeken waarmee je een kleurenpallet kan maken.

Stapje voor stapje kom je steeds dichterbij het bouwen van jouw onderneming. Nogmaals: geef dit de tijd! Rome is ook niet in 1 dag gebouwd en net als jouw bedrijfsnaam is dit niet iets wat je even snel wilt afraffelen. Geduld wordt echt beloond!

Succes!

 

Vragen? Stuur een mailtje naar info@jessworks.nl
Ik denk graag met je mee!