Balans werk en privé

november 27, 2020

Tijd voor jezelf..

Op zoek naar balans tussen werk en privé? Lees dan snel verder..

Herken je dit: De wekker gaat vroeg, je springt uit bed,

je ruimt de vaatwasser uit, gooit een was in de wasmachine, gaat een uur sporten, hangt de was op, even snel douchen, make-up erop, kop koffie, maakt je huis schoon, checkt even je mobiel, eet even snel een broodje en ploft neer op de bank.. Is het al zo laat?

Ik wil altijd mijn tijd optimaal besteden en vind het snel zonde als ik overdag even tijd voor mezelf neem.

Echter is het ontzettend belangrijk om dit WEL te doen!

Sterker nog, je zit beter in je vel en bent productiever als je jezelf die welverdiende ‘me-time’ gunt.

Ga even in bad zonder je mobiel, zet een muziekje aan en geniet. Of doe even een (korte) mindfulness oefening, maak een wandeling of gun jezelf 1 aflevering van Keeping up with the Kardashians (ja, mijn Guilty pleasure)..

Waarom mag jij dat niet? Waarom mag jouw partner wel na een werkdag op de bank ploffen en gaan gamen/Netflixen/mobielen? Beetje gek toch..

Voor de mensen die het juist moeilijk vinden om zichzelf weer productief te maken na zo’n momentje van me-time, plan het dan goed in. Als jij weet dat je in de ochtend het meest productief bent, zorg dan dat je in de ochtend jouw klusjes doet zodat je de middag lekker vrij hebt voor jezelf.

Balans werk en privé

Mij helpt het ook om een weekplanning te maken,

zodat ik weet welke klusjes ik per dag ga oppakken. Mijn valkuil is namelijk dat op het moment dat ik een klusje af heb en tijd over heb, dat ik dan een ander klusje wil doen en het liefst op maandag al mijn weektaken er doorheen wil jassen.. Dat is niet nodig en niet handig, want dan voel je je de rest van de week minder productief.

Ik ben echt aan het leren om hier een gezonde balans in te vinden en vind dit lastig, dus je bent niet de enige die hier moeite mee heeft.

Plan leuke dingen in voor jezelf,

plan een massage in of een behandeling bij de schoonheidsspecialist, ga 1 avond per week met jouw favo serie met een maskertje op en een kop thee (lees: glas wijn) de bank op. Of ga in ieder geval 1x per week een stuk fietsen of wandelen. Maak dit een prioriteit voor jezelf zodat je steeds makkelijker deze tijd voor jezelf pakt.

Zelf zoek is snel het sociale contact op, de kroeg in met mensen, samen uit eten of een spelletjesavond.. Allemaal heel erg leuk en gezellig, maar weet dat tijd alleen ook heel erg belangrijk is. Je hoeft niet na te denken over wat de ander ervan zou vinden en je kan echt even alleen doen en laten waar JIJ zin in hebt.

Gewoon DOEN!

Social Media JessWorks

Ik blog, vlog en geef zakelijke tips op Instagram.